Újabb szakmai együttműködés a Karon

2020.01.28.
Újabb szakmai együttműködés a Karon
2020. január 28-án a Kari Tanácsterem adott helyet a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) és az ELTE BTK között létrejött együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásának.

Az együttműködés elsődleges célja az Egyetem és az Intézet szakmai együttműködésének kialakítása, szellemi erőforrásaik és lehetőségeik koncentrált és optimális hatékonyságú hasznosítása, kutatási együttműködések, továbbá az Egyetem szakirányú képzéseiben részt vevő hallgatóinak az Intézetnél gyakornoki program biztosítása.

Az eseményen Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke, és dr. Sonkoly Gábor, a Bölcsészettudományi Kar dékánja ünnepélyes keretek között aláírták a megállapodást, a további meghívott vendégek, Dr. Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára, dr. Molnár Balázs, a KINCS elnökhelyettese, és Dr. Bali János, a BTK Néprajzi Intézetének egyetemi adjunktusa részvételével. Dr. Beneda Attila és Sonkoly Gábor köszöntőbeszéde után a sajtó résztvevői tehették fel kérdéseiket. 

A magyar Kormány által létrehozott Intézet 2018-ban, a Családok évében kezdte meg a működését, annak érdekében, hogy tevékenységével hozzájáruljon ahhoz, hogy Magyarországon világra jöhessenek a kívánt és tervezett gyermekek, a népesedési problémákra megtalálja a legmegfelelőbb és leghatékonyabb megoldásokat, valamint elősegítse az országot megtartó családok megerősödését, bővülését és sokasodását.

Együttműködés a Kopp Mária Intézettel

Együttműködés a Kopp Mária Intézettel

0

/

0

0

/

0