Megjelent a Lélek és történelem: Örökség című kötet

2021.05.12.
Megjelent a Lélek és történelem: Örökség című kötet
Lélek és történelem: Örökség címmel, Papp Barbara szerkesztésében és az ELTE Eötvös Kiadó gondozásában megjelent a Lélek és történelem-sorozat második kötete.

A Lélek és történelem nevű, egyelőre informális munkacsoportnak a BTK Gazdaság- és Társadalomtörténeti Tanszéke ad otthont, működését a „Közösségépítés: család és nemzet, hagyomány és innováció" Tématerületi Kiválósági Program támogatja. A munkacsoport a történelem és a pszichológia határterületein működő történészek (levéltárosok, szociológusok) és pszichológusok (pszichiáterek, pszichoterapeuták) munkáinak helyet adó interdiszciplináris fórum, hangsúlyozottan NEM csupán a lélektan történetével foglalkozik, hanem bármely szakterülettel, amely a lélekkel és a történetiséggel kapcsolatba hozható.

A most megjelent kötet szerzői: Pléh Csaba, Bakó Tihamér, Zana Katalin, Mátay Mónika, Trádler Henrietta, Kövér György, Erős Ferenc, Papp Barbara, Bokor László, Keszei András, Molnár Eszter Edina, Halmos Károly, Bolgár Dániel, Németh Attila, Turbucz Dávid, Borgos Anna, Jenei Dániel, Vincze Orsolya, Novák Veronika és Szívós Erika.

A kötet bemutatójára a Lélek és történelem 3.1: Távolság című konferencia keretében kerül sor. A könyvet 2021. május 21-én, pénteken 17h-tól mutatja be Kővágó Pál (pszichológus, PPKE) és K. Horváth Zsolt (történész, ELTE), Szívós Erika (ELTE) moderálásával.

A könyv itt elérhető.