Nemzetközi lehetőségek

Nemzetközi lehetőségek

Nemzetközi lehetőségek

Nemzetközi lehetőségek

*KORONAVÍRUS (COVID-19) INFORMÁCIÓ *

Kedves Hallgatók!

Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testületének (JOKT) tájékoztatója alapján a hallgatói mobilitások támogatottak. 

Kérjük, hogy  utazásuk megszervezése  alatt, illetve közvetlenül a kiutazás előtt is tájékozódjanak:
- az ELTE JOKT egyetemi szintű rendelkezéseiről a www.elte.hu/koronavirus weboldalon;
- a célország járványügyi helyzetéről a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs és a https://reopen.europa.eu/hu weboldalakon;
- a fogadóintézmény szabályozásairól a https://covid.uni-foundation.eu és közvetlenül a fogadóintézménynél.

Amennyiben a célországba történő beutazást a hazai hatóságok, illetve a célország hatóságai nem ajánlják, illetve nem engedélyezik, a kiutazását ne kezdje meg, illetve jelezze ezt a tényt kari koordinátorának.

További programspecifikus információkért látogassa meg az adott mobilitási program fentebb található menüpontját.

Üdvözlettel:

Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya

(2021.07.14.)


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatójaként bőven lesz lehetősége nemzetközi tapasztalatot szerezni, akár itthon az ELTE-n, akár egy-két félévet cserehallgatóként külföldön töltve. Ehhez egyrészt szeretnénk felajánlani szerteágazó nemzetközi kapcsolatainkat és programjainkat, melyek segítségével külföldön tölthet egy szemesztert vagy akár egy egész tanévet.

Napjainkban a külföldi tapasztalatszerzésnek, résztanulmányoknak vagy szakmai gyakorlatnak óriási szerepe van, hiszen mind a nyelvtudás, mind a széles körű kultúraismeret és az interkulturális tapasztalatszerzés, valamint a rugalmasság nagymértékben javítja a későbbi munkaerőpiaci lehetőségeket, segíti elhelyezkedését. Egyetemünk számos nemzetközi partneregyetemmel büszkélkedhet, az ELTE hallgatói közül kerül ki a legtöbb ösztöndíjas utazó, és mi kínáljuk a legszélesebb skálán mozgó programokat a külföldi tanulmányok és szakmai gyakorlat iránt érdeklődő hallgatók számára. Nincs már olyan kontinens, ahol ne lenne partneregyetemünk.

  • Közel 500 Erasmus+ partneregyetemmel kötöttünk érvényes kétoldalú szerződést, melyek keretében Erasmus+ ösztöndíjra pályázhatnak hallgatóink Európán belül és Európán kívül is. 
  • Közép-Európában utazna? Pályázzon CEEPUS-ösztöndíjra! Jelenleg tíz egyetemi hálózatban veszünk részt a CEEPUS-együttműködések keretében. 
  • Külhoni partnereinknél tanulna? Jelentkezzen Makovecz-ösztöndíjra!
  • A részképzés és szakmai gyakorlat mellett rövid tanulmányútra is lehetősége van a Campus Mundi ösztöndíjjal.
  • Az ELTE stratégikusan építi partnerkapcsolatait szerte a világban, így további partneregyetemeinken is tanulhat vendéghallgatóként.
  • Az ELTE karai is kínálnak további nemzetközi ösztöndíjakat. Válogasson a karspecifikus lehetőségek közül!

Mindezekben a szervezett mobilitási lehetőségekben ELTE-s hallgatóként Ön is részt vehet külföldi részképzésben és/vagy szakmai gyakorlaton, akár ösztöndíj-támogatással is.

Ha a nyarat is hasznosan szeretné eltölteni külföldön, a szakmai gyakorlatos lehetőségek mellett részt vehet az ELTE és partnerei által közösen szervezett nyári egyetemeken vagy akár más egyetemek nyári programjain is. 

Böngéssze rendszeresen az Aktuális pályázati felhívásokat és vegyen részt rendezvényeinken.

A nemzetközi lehetőségekről a Tempus Közalapítvány honlapján itt tájékozódhat. Az egyes ösztöndíjak bemutatása mellett ösztöndíjkereső, hallgatók beszámolók, országajánlók és gyakorlati tudnivalók segítenek a tájékozódásban. 

Ha mégsem tud kiutazni részképzésre, szakmai gyakorlatra vagy nyári egyetemre, az ELTE falai között is számos nemzetközi élményben lehet része. Az ELTE folyamatosan bővíti a magyar hallgatók számára képzési kínálatát angol nyelven és egyre nő a nemzetközi hallgatók és oktatók száma is az ELTE-n. Több nemzetközi kulturális központ működik az ELTE-n, melyek rendszeresen kínálnak programokat a hallgatóknak. Csatlakozhat nemzetközi hallgatói szervezetekhez is. Ezek közül az egyik legaktívabb az ESN ELTE, amely az ELTE-re érkező nemzetközi hallgatók részére kínál mentorrendszert és programokat a tanév folyamán.

Kezdje el már most kiépíteni nemzetközi kapcsolatrendszerét, szerezzen nemzetközi tudást!