BTK Tanulmányi ösztöndíj 2022/23/2

2023.02.27.
BTK Tanulmányi ösztöndíj 2022/23/2

Tisztelt Hallgató!

A tanulmányi ösztöndíj megállapításához az alábbi egymásra épülő mutatókat, számításokat kell elkészíteni a megadott sorrendben:

  1. Lépés: szakos átlag
  2. Lépés: kari átlag
  3. Lépés: szakos szorzó
  4. Lépés: ösztöndíjindex
  5. Lépés: előmeneteli index
  6. Lépés: ösztöndíjátlag.

A végső mutató az ösztöndíjátlag, amely alapján a hallgatók közötti rangsor feláll. Külön-külön rangsorolódnak az alap-, külön a mester- és külön az osztatlan képzéses hallgatók.

A megállapított összeg mértékét befolyásolja, hogy egy adott félévben hány hallgató pályázik tanulmányi ösztöndíjra, azaz hogy hány diák között osztható szét a felhasználható keret. A tavaszi szemeszterben mindig több a pályázó, hiszen akkor már az elsőéves (második félévüket kezdő) hallgatók is részesülhetnek a juttatásban.

A következő linken találja a 2022/23/2-es félévben megállapított tanulmányi ösztöndíjakat, ill. az ösztöndíjátlagok sávjait: Megállapított ösztöndíjsávok 2022/23/2.

A 0. lépcsőt el nem érő hallgatók ebben a félévben nem részesülnek tanulmányi ösztöndíjban.

A 0. lépcsőre kerülő hallgatók az alapösztöndíjat, azaz 8.400 ft-ot kapnak.

Az 1. és a 8. lépcsőt elérő hallgatók a 8.400 ft-os alapösztöndíjon felül differenciált ösztöndíjat is kapnak, a tábla a kettő végösszegét mutatja.

Az Ön esetében megállapított ösztöndíjátlagot megtalálja a Neptunba belépve a hivatalos bejegyzései között (2023.02.27-i dátummal).

A tanulmányi ösztöndíj megállapításának mutatóiról készítettünk egy áttekintő táblázatot, melyet itt talál: Ösztöndíj megállapításának mutatói.

A számítás menetének pontos és részletes leírását a HKR általános, ill. a BTK-ra vonatkozó kari különös részében találja.