Elindult a BölcsÉlet

2021.07.21.
Elindult a BölcsÉlet
BölcsÉlet címmel új projekt indult a BTK honlapján, mellyel jelenlegi és korábbi hallgatóink közösségét, a bölcsész identitást szeretnénk erősíteni.

A BölcsÉletben oktatókkal, alumnikkal, hallgatókkal, illetve bölcsészkari munkatársakkal készítünk interjúkat, ősztől pedig közösségépítő programokkal is készülünk. A projekt indításaként három interjút olvashatnak az érdeklődők. Két híres egykori hallgató, a Junior Prima-, Arisjus- és József Attila-díjas költő, kritikus, szerkesztő, műfordító Krusovszky Dénes, valamint a Jászai Mari-díjas színésznő, Ónodi Eszter mesélnek bölcsészkari élményeikről.  Az Ásatalk-interjúban pedig az első magyar régészeti podcast csapatával beszélgettünk.

Közösségünk összetartozását az ELTE Alumni Központ által kínált lehetőségekkel is szeretnénk erősíteni, erre a diplomasztók időszakában igyekszünk még nagyobb figyelmet fordítani. Végzős hallgatóinkat bátorítjuk, hogy regisztráljanak az Alumni rendszerében, hiszen így nem csak az Almuni Kártya által kínált lehetőségeket és a Központ által szervezett programokat tudják kihasználni, de könnyen tudják tartani a kapcsolatot volt szaktársaikkal is.

A projekt részeként létrehoztunk egy folyamatosan bővülő arcképcsarnokot is, melyben az ELTE Bölcsészettudományi Karán, illetve jogelődjein végzett egykori, kiemelkedő sikereket elért hallgatóinkról olvashatnak az érdeklődők.

A BölcsÉlet keretében szeptembertől újabb programokkal és projektekkel is készülünk, a kari örökség és emlékezet gondozásáért felelős dékáni megbízottak, György Eszter, az Atelier Interdiszciplináris Történeti Tanszék egyetemi adjunkusának, és Körmendi Tamás, a Történelem Segédtudományai Tanszék habilitált egyetemi docensének támogatásával.


Részletek az ELTE Alumniról
ELTE BTK Arcképcsarnok