Kutatói díjat nyert nemzetközi hallgatónk

2021.03.02.
Kutatói díjat nyert nemzetközi hallgatónk
Louiza Nigro, az anglisztika MA hallgatója a World Youth Forum Right to Dialogue XIII edition konferencián részesült a kitüntetésben.

2020. október 2-4. között rendezték Triesztben a World Youth Forum Right to Dialogue XIII. kiadását a Poetry and Solidarity Association és az International Study and Documentation Centre for Youth Culture (iSDC) - Trieste szervezésében. A fórum az "Oktatás: gyakorlatok, kihívások és stratégiák - generációkon átívelő párbeszéd" témára épült.

Louiza a The challenges of banking system towards formal educational settings - Study case: pedagogical practices among educational stakeholders in Algeria (introduction to pedagogy of the oppressed) című tanulmányával Algériát mint hazáját, Magyarországot pedig mint az ELTE BTK hallgatója képviselte.

Louiza Anglisztika MA-n tanul Karunkon, alkalmazott nyelvészet specializáción. Egyetemi tanulmányai mellett nagyon aktív önkéntes tevékenységekben és a tanításban is, valamint a Kar nemzetközi hallgatói képviselői feladatait is ellátja.

Számos írást publikált már, de ez az első jelentősebb díja. Érdemeire viszont alázattal és szerényen tekint:

"Az elmúlt években aktívan dolgoztam mint ifjúságsegítő, és sose számoltam hány cikket publikáltam, hány kezdeményezésben vettem részt, vagy hány díjat nyertem, ill. szerettem volna nyerni.

Úgy gondolom, hogy az igazi díj látni a munkám eredményét és a változásokat-változtatásokat a munkám nyomán. Prof. Gabriellától megtanultam, hogy az igazi kutatás cselekvés nélkül csak hivatkozás.


Ezért is szeretném hálámat kifejezni Prof. Gabriella Valera-nak (a fórum elnöke) és a tudományos testület tagjainak, akik hittek a kutatásomban, és nekem ítélték a díjat a trieszti 13. World Youth fórumon."

A fórum végleges kiadványát 2021 januárjában publikálták, benne Louiza és a többi résztvevő írásával. A kiadvány megtekinthető ITT angol és olasz nyelven.

Louiza-nak ezúton is gratulálunk! Kívánunk további sikereket, és el nem fogyó lelkesedést a számos tevékenységéhez.