Kanadai tájak

Kanadai tájak
10/27 - 10/29

2022. október 27. - 2022. október 29.

ELTE BTK

10/27 - 10/29

2022. október 27. - 2022. október 29.

ELTE BTK


A Central European Association for Canadian Studies konferenciája az ELTE, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem közös szervezésében.

Az eseményen angol és francia nyelvű előadások hangzanak el a címben jelzett „kanadai tájak” irodalmi, kulturális, politikai, földrajzi, környezetvédelmi, történelmi, művészeti, valamint üzleti és gazdasági vonatkozású kérdéseiről. A konferencián sor kerül négy plenáris előadásra, de lesznek tematikus kerekasztal beszélgetések, diák-szekciók és filmvetítés is.

A konferencia első napján, 14 órakor köszöntő beszédet mond H.E. Caroline Charette, Kanada Magyarországi nagykövete, Dr. Borhy László, az ELTE rektora, Dr. Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, Dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora, Dr. Kőszeghy Miklós, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dékánhelyettese, Prof. Dr. Kerstin Knopf, az International Council for Canadian Studies elnöke és Dr. Kürtösi Katalin, a Central European Association for Canadian Studies elnöke.

Program