III. MODA Doktorandusz Konferencia

III. MODA Doktorandusz Konferencia
06/08

2023. június 08.

ELTE BTK Anglisztika Tanszék (1085 Budapest, Rákóczi út 5., 423-as terem)

06/08

2023. június 08. -

ELTE BTK Anglisztika Tanszék (1085 Budapest, Rákóczi út 5., 423-as terem)


Harmadik alkalommal rendezi meg angol nyelvű doktori konferenciáját az ELTE Modern Angol-Amerikai Irodalom és Kultúra Doktori Programja.

A konferencia célja, hogy lehetőséget biztosítson a doktoranduszoknak, hogy bemutassák egymásnak kutatásaikat és kipróbálják angol nyelvű előadó- és vitakészségüket is. Az esemény két párhuzamos szekcióban zajlik, idén először a Modern angol és amerikai irodalom és kultúra doktori program hallgatóihoz az Esztétika doktori program, valamint az Irodalomtudományi Doktori Iskola más programjainak hallgatói is csatlakoznak. A konferencia plenáris előadását Dr. Jessie Labov (HAS, RCH, Institute for Literary Studies) tartja.

Absztraktfüzet
Plakát
Facebook

A doktori program képzésének középpontjában az angol, amerikai és más angol nyelvű irodalmak és kultúrák 18. századtól a jelenkorig terjedő időszakának vizsgálata áll. A programon az alapítás óta eltelt két és fél évtizedben félszáznál is több hallgató szerzett PhD fokozatot, a sikeresen megvédett disszertációknak több mint a negyedét rangos kiadók adták ki könyv formában.