Ferenc József és Sisi levelei fiukhoz

Ferenc József és Sisi levelei fiukhoz
06/27

2020. június 27. 17:00 - 18:30

Gödöllői Királyi Kastély díszudvara

06/27

2020. június 27. 17:00 - 18:30

Gödöllői Királyi Kastély díszudvara


A Gödöllői Királyi Kastély díszudvarában mutatják be Borovi Dániel művészettörténész és Vér Eszter Virág, a BTK Történelem Segédtudományai Tanszék oktatójának közös kötetét.

A koronázás évfordulóján megjelent forráskiadványban Ferenc József és Erzsébet levelein keresztül betekintést adnak az uralkodócsalád 1861 és 1877 közötti mindennapjaiba. A mű alapját Ferenc József és Erzsébet királyné Rudolf trónörökösnek írt eredeti, autográf le­velei képezik, amelyek teljes terjedelmükben most először jelennek meg magyar nyelven. Vér Eszter Virággal és Kovács Attila Zoltán irodalomtörténésszel Papházi János, a Gödöllői Királyi Kastély Múzeum munkatársa beszélget. A könyvbemutató után a kötet a helyszínen 20% kedvezménnyel vásárolható meg.

Vér Eszter Virág történész, 2007-től az ELTE BTK Történelem Segédtudományai Tanszék oktatója, 2018-tól Bolyai János Kutatási Ösztöndíjban részesül Rudolf trónörökös Magyarországon c. kutatási programjával. Kutatási területe 19-20. századi kultusztörténet (különös tekintettel Erzsébet királyné magyarországi kultuszára); 19. század második felének művelődés- és életmódtörténete.

Borovi Dániel művészettörténész. Kutatási területe az uralkodócsalád képzőművészeti reprezentációja, a 19. század és a századforduló emlékezetkultúrája és emlékműszobrászata.

Részletek a kötetről

Facebook