Mit nyújt a HELP?

Mit nyújt a HELP?

Mit nyújt a HELP?

A HELP tanulástámogatást és egyéni tanácsadást nyújt.

A tanulástámogatás keretében lehetőség van egyéni és csoportos tanórán kívüli tanulásra. Ezen történhet a tananyag elmélyítése, interaktív feldolgozása, de a mentorálás célja lehet a felzárkóztatás is. Igénybe lehet venni mind az oktatók (szakmentorok), mind a hallgatótársak (kortárs mentorok) segítségét. A kortárs mentorok a munkájukat a szakmentorok irányításával végzik. Szervezünk tanulásmódszertani képzést is.

Az egyéni tanácsadás célja az, hogy megtaláljuk az eredményességhez vezető legjobb módszereket, igény esetén a megfelelő segítőket. Az egyéni tanácsadás nem csak közvetlenül a tanulmányi haladással lehet kapcsolatos, forduljon hozzánk bizalommal akkor is, ha ennél speciálisabb problémába ütközne, például: az időmenedzsmenttel akadna nehézsége.

Tanulástámogatás

Tanulástámogatási igényét jelezze a képzése szerinti szakmentornak vagy a Szakos Hallgatói Érdekképviselet elnökének.

Találja meg a szakmentorát!

A szakmentorhoz egyéni vagy csoportos tanulástámogatásért fordulhat. A táblázatban a képzés és az Intézet neve alapján is tud keresni.
Szakmentorok elérhetősége

Találja meg mentorálást vállaló hallgatótársát, kortárs mentorát!

Olyan hallgatók jelentkezését fogadtuk el kortárs mentornak, akik az adott tárgyat kiválóan teljesítették, és örömmel segítenek hallgatótársaiknak. A kortárs mentorok a szakmentorok irányításával végzik munkájukat.
Kortárs mentorok elérhetősége

A Szakos Hallgatói Érdekképviseleteket itt találja:

https://btkhok.elte.hu/szervezet/#intezeti

Ha Ön speciális tanulási igényű hallgató, látogasson el a SHÜTI, a Speciális Hallgatói Ügyeket támogató Iroda honlapjára (https://www.elte.hu/eselyegyenloseg/shuti), ahol tájékozódhat az esélyegyenlőséget biztosító szolgáltatásokról, a speciális tanulásmódszertani képzésekről (az Aktualitások menüpontban, vagy az Iroda munkatársainál!


Tanácsadás

A tanácsadás keretében segítő beszélgetés zajlik.

Az egyetemi élet új kihívások elé állítja a hallgatókat, melyekkel sokszor nehéz egyedül megküzdeni. A tanulmányok önálló megszervezése, a hatékony tanulási stílus kialakítása, a jelentős mennyiségű tudásanyag elsajátítása, valamint általában az önállósodás és az azzal kapcsolatos elvárások szorongásokat kelthetnek. A tanácsadás abban segít, hogy Ön megtalálja a saját útját ebben a megváltozott környezetben.

Magyar nyelvű tanácsadásra Sifter Éva szakpszichológusnál (sifter.eva@btk.elte.hu) tud jelentkezni.

Angol nyelvű tanácsadásra dr. Uwe-Jens Pohl címén (pohl.uwe@btk.elte.hu) igényelhet időpontot.

Fontos: A konzultációra történő jelentkezést követően időpont-egyeztetést fogunk kezdeményezni. Ha egy héten belül nem kap értesítést, kérjük, ellenőrizze levelezőrendszerét, hogy képes-e fogadni új üzenetet, és hogy a hivatalos ELTE-s levelet nem tette-e a spam mappába.