HELP Pszichológiai tanácsadás

HELP Pszichológiai tanácsadás

Nehezen megy az átállás távoktatásra?

Sokasodnak a feladatok, és szorítják a határidők?

Az időmenedzsmenttel adódnak gondjai?

Lelki problémák gyötrik?

Nincs kivel megosztani?

Ha tanulással kapcsolatos lelki nehézségekkel küzd, akkor keresse fel bátran HELP-pszichológus munkatársunkat!

Amennyiben életvezetési tanácsadást igényel, akkor forduljon az ELTE ÉT (Életvezetési Tanácsadó) pszichológusaihoz az alábbi oldalon.

 

A HELP (Hallgatói eredményességet elősegítő program) keretein belül fogadom azokat a hallgatókat, akik szeretnének segítséget kapni a tanulmányi előmenetelük eredményességét közvetlenül befolyásoló problémáikkal kapcsolatban. Kimondott célja a programnak, hogy eredményesebbé és elégedettebbé váljanak azok a hallgatók, akik igénybe veszik a konzultációs lehetőséget, képzéseket, egyéb programokat.

Ezeknek a keretében igyekszem felkelteni a hallgatók tanulási hajlandóságát, megkísérlem fejleszteni készségeiket, hogy tanulmányaik folytatásában hatékonyabbá válhassanak, és ambiciózusabban kezdhessék pályafutásukat. Támogatni szeretném a hallgatókat abban, hogy összességében jobban érezhessék magukat az egyetemi éveik alatt.

 

Ebben a félévben új helyszínen fogadom (az A épület 136-os szobájában személyesen) a hozzám fordulókat keddenként, szerdánként és csütörtökönként 10.00 és 14.00 között. Előzetes időpontegyeztetés szükséges, amely a honlapon található űrlap kitöltését követően kezdeményezhető.

 

Hogyan zajlik a konzultáció?

A járvány idején minden bejelentkezővel csak videobeszélgetést folytatok, hiszen nincs mód a személyes találkozásra. Kiemelten fontos a titoktartás biztosítása, ezért a személyes adatokat a GDPR-nak megfelelően kezelem. A hozzájáruló nyilatkozat innen tölthető le.

Mindemellett fontos, hogy biztonságban tudjunk konzultálni, ezért az alábbi feltételeket kell betartanunk:

  • gondoskodni kell olyan eszközről, ami a videobeszélgetést lehetővé teszi, érdemes letölteni a gépre a microsoft teams-t!
  • ne legyenek a zárt térben mások a beszélgetés alatt, és ne is hallatsszon át másokhoz a beszélgetésünk (fejhallgató ajánlott)! - az előre egyeztetett időpontokban álljunk készenlétben!

1-5 alkalmas konzultáció a probléma természetétől függően...

A hallgató problémáját körüljárva igyekszünk jobban átlátni annak mibenlétét, így levonhatunk következtetéseket, tanulságot.

Megoszthatóak-e a problémák?

A segítő beszélgetés megkönnyítheti a gondok elviselését, hiszen azáltal, hogy kimondhatóvá válik, átlendíthet a nehézségeinken.

Miben segít néhány konzultáció?

Az elakadásokat megértve felismerhetővé válnak fejlesztendő területek, amelyek tökéleteítésével új megoldásokat találhatunk.

Ki veheti igénybe az online tanácsadást?

Minden beiratkozott, aktív bölcsészhallgató megkeresését szeretettel várom.

Időpontfoglalás szükséges!

Jelentkezzen be honlapunkon vagy e-mailen: help.pszichologus@gmail.com

Igyekszem mielőbb időpontot adni - a lehetőségeimhez mérten!

Kövesse a Bölcsész Lélekműhely blogot további tartalmakért!