XI. Ruszisztikai Napok

XI. Ruszisztikai Napok
04/29 - 05/09

2020. április 29. - 2020. május 09.

online közvetítések

04/29 - 05/09

2020. április 29. - 2020. május 09.

online közvetítések


Idén rendhagyó módon, online közvetítések formájában kerül sor a Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ hagyományos eseményére.

Az első program április 29-én a Tilos Rádióban lesz hallható, ahol Kemény Vagyim és Dohi Gabriella zenés magazinműsorában az orosz emigráció első hulláma kerül terítékre. A műsorvezetők Gyimesi Zsuzsannával, Mészáros Zsófiával és Szabó Viktorral a Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ kutatásairól is beszélgetnek majd.

A további eseményekhez Skype-on keresztül lehet csatlakozni: május 5-én az oroszországi karatén-mindennapokról folytatnak majd élő beszélgetést Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértővel, valamint Alina Urazbekovával, az Orosz Kulturális Központ oktatási igazgatójával, május 6-án pedig a 150 éve született Alekszandr Benois festő, publicista, kritikus életútjáról hallhatnak az érdeklődők. A Központ nagysikerű kvíz-estje sem maradhat el, erre május 7-én, 18 órakor várják azokat, akik próbára tennék a tudásukat. A szervezők az orosztanároknak is készülnek: az eseménysorozat szakmai programjában május 9-én 13 órától Dr. Oszipova Irina mutatja be új orosz nyelvkönyvét, melyhez szintén Skype-on lehet csatlakozni.

Az események linkjei a rendezvény plakátján érhetőek el. További információkért a Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ facebook oldalát és weboldalát érdemes követni.