Vlagyimir Kocsin látogatott a Karra

2021.10.26.
Vlagyimir Kocsin látogatott a Karra
2021. szeptember 29-én a Russkiy Mir Alapítvány ügyvezető igazgatója tett hivatalos látogatást az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

Vlagyimir Kocsin először a kar dékánjával, Dr. Bartus Dáviddal folytatott megbeszélést, valamint átadta részére az Alapítvány díszérmét is. Ezután találkozott az ELTE Történeti Intézet vezetőjével, Dr. Horn Ildikóval, akinek jelenlétében átnyújtotta Szvák Gyula professor emeritusnak a Russkiy Mir Alapítvány 2019-ben odaítélt érdemérmét.

Vlagyimir Kocsin ezután ellátogatott az ELTE Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Kabinetbe, amelynek már 2009-es megnyitásán is részt vett személyesen. A kabinetben házi süteményekkel és meglepetés műsorral fogadták a hallgatók a magas rangú vendéget, aki a Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság meghívására érkezett Budapestre és szeptember 28-án részt vett a társaság megalapításának 75. évfordulója alkalmából rendezett nagyszabású ünnepségen. A társaság elnöke, Gilyán György nagykövet úr a ruszisztikai kabinetben is találkozott Vlagyimir Kocsinnal. A program a Fortocska Galériában újonnan megnyílt, Az orosz emigráció első hulláma: életstratégiák című kiállítás megtekintésével zárult.