Valóságos könyvtár – könyvtári valóság 5.

Valóságos könyvtár – könyvtári valóság 5.
11/23 - 11/24

2021. november 23. - 2021. november 24.

online

11/23 - 11/24

2021. november 23. - 2021. november 24.

online


Az idei Valóságos könyvtár – könyvtári valóság konferenciánk szervezése során jeleztük, hogy a közismert körülmények miatt az esemény helyszíne időközben változhat. A konferenciára jelentkezők örvendetesen nagy száma és a koronavírus-járvány negyedik hullámának közeljövőben várható tetőzése miatt a konferencia programbizottsága kénytelen volt úgy dönteni, hogy rendezvényünket az online térben tartjuk meg.
Idén is megrendezi hagyományos konferenciáját az ELTE Könyvtár- és Információtudományi Intézet és a Könyvtártudományi Doktori Iskola a Magyar Tudomány Ünnepén.

A konferencia célja, hogy lehetőséget adjon a könyvtár- és információtudomány aktuális, a szakmai közösség hazai és határon túli képviselőit egyaránt foglalkoztató kérdéseinek megvitatására, jelen esetben a tudomány, mint az élhető jövőhöz vezető iránytű és a könyvtárak kapcsolatának több aspektusú bemutatására, jövőbeli feladataik széles körű vizsgálatára.

A rendezvénysorozat idei mottójának megfelelően kiemelt hangsúlyt kap a könyvtárak szerepének elemzése a tudományos tények és összefüggések megismerésében, a környezetünkben zajló folyamatok megértésében, a közérthető és élményalapú ismeretátadásban, az álhírek visszaszorításában, valamint a fiatal generációk motiválásában eredeti gondolatok létrehozására.

Program

A rendezvény az ELTE Alumni Központ támogatásával valósul meg.