V. ABsolute

V. ABsolute
11/25

2021. november 25.

Online

11/25

2021. november 25. -

Online


Alkalmazott Bölcsészet Konferencia az ELTE BTK HÖK Magyar Intézetek Képviselete és a Doktoranduszok Országos Szövetségének Nyelvtudományi Osztálya szervezésében. 

A bölcsészettudományok társadalmi megítélésének egyik fő tényezője, hogy e kutatások társadalmi hasznát, értékét, alkalmazhatóságát mennyien és mennyire ismerik. A konferencia szervezőinek célja, hogy párbeszédet generáljanak a bölcsészettudományok gyakorlati hasznosíthatóságáról, társadalmi jelentőségéről, egyben lehetőséget adjanak azoknak a hallgatóknak, akiknek kutatásában e tudományok alkalmazhatósága jól érzékelhető.

Az idén hat szekcióra bővült konferencia során az érdeklődők előadásokat hallgathatnak meg többek között a magyar újságírónők helyzetéről, a Rákosi-korszak vizuálispropaganda-anyagainak hasznosíthatóságáról, a kortárs ifjúsági fantasy regények műfaji kérdéseiről, a nyelvórai transzlingválásról, a roma önreprezentációról, és a szaglás megjelenéséről az irodalomban és festészetben. Az eseményt Dr. Bóna Judit, az ELTE BTK tudományos és kutatásszervezési ügyekért felelős dékánhelyettese nyitja meg. A konferenciát Kényszer/Megoldás címmel kerekasztal-beszélgetés zárja, ahol a résztvevők a vírushelyzet kényszerítő hatásairól, valamint a megoldásokról és kitörési lehetőségekről folytatnak eszmecserét.

A konferencia MS Teamsben, az alábbi linkre kattintva követhető.

Program
Weboldal
Facebook