UNI-ECO konferencia a fenntarthatóságról

UNI-ECO konferencia a fenntarthatóságról
06/17

2022. június 17.

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)

06/17

2022. június 17. -

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)


Az ELTE a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontosságáról szóló konferenciát szervez az UNI-ECO elnevezésű Erasmus+ KA2 stratégiai partnerség keretében, melynek intézményünk konzorciumi partnere.

Az esemény célja, hogy a felkért szakértők segítségével bemutassa az UNI-ECO projekt eddig elért eredményeit; az egyetemi polgárok által teljesített „Zöld kihívásokat”, a környezetvédelemmel kapcsolatos E-learning anyagokat és kutatási eredményeket. A résztvevőket Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes köszönti, a fenntarthatóság főbb trendjeiről Bándi Gyula, az Alapvető Jogok Biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese tart előadást.

Az egyetemen megvalósuló programokról Takó Ferenc, a CHARM-EU Iroda vezetője; Németh Katalin Anna, az Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya vezetője és Mudra Viktória fenntarthatósági koordinátor tájékoztatja az érdeklődőket.

A konferencia kísérő rendezvényeként június 16-án a fenntarthatóságról szóló kiállítással, június 17-én a környezetvédelemmel és fenntarthatósággal foglalkozó szervezetek standjaival várják a látogatókat az ELTE ÁJK előterében. A standoknál a szakmai kérdések megvitatása mellett játékos vetélkedők is lesznek.

Az UNI-ECO projekt arra a kihívásra kíván választ adni, hogy hogyan lehet beépíteni a társadalmi és a környezeti fenntarthatóságot a modern egyetemi létbe. A projekt két célkitűzése, hogy fenntarthatóvá tegye a campusokat, valamint támogassa a hallgatókat és dolgozókat a fenntarthatóvá válásban. Az egyetem környezetvédelemhez és fenntarthatósághoz kapcsolódó lépéseiről 2021 decemberében rendeztek kerekasztal-beszélgetést, a rendezvényről itt olvashat bővebben.

Regisztráció
Részletes program

Az UNI-ECO projekt angol nyelvű honlapja