Újabb díjra jelölték a Kar emlékművét

A Piráni Építészeti Napok keretében rendezik meg a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítást, ahol az év legkiemelkedőbb épületei versengenek a Piranesi-díjért. Öt hazai projektet választott ki a magyarországi előzsűri, köztük Az Egyetem halottai – az ELTE Bölcsészettudományi Karának II. világháborús emlékművét.


A közel 30 javaslat közül a zsűri a következő 5 hazai projektet ítélte a legjobbnak:

Tervező: Kovács Péter DLA (Archiko)

Tervezők: Tamás Anna Mária és Kovács-­Andor Krisztián (A+ Építész Stúdió)

Az egyetem halottai – az ELTE Bölcsészkarának II. világháborús emlékműveTervezők: Albert Farkas, Bujdosó Ildikó, Fajcsák Dénes, Lukács Eszter, Polgárdi Ákos, Róth János DLA, Szabó Levente DLA és Szigeti Nóra (MM Csoport és Hetedik Műterem)

Tervezők: Kovács Zoltán (KZ Építésziroda) és Ligetvári István

Tervező: Ekler Dezső DLA (Ekler Architect)

A Piráni Építészeti Napok a világ egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező nemzetközi építészeti konferenciája, amely minden évben bemutatja a legfrissebb építészeti trendeket és a leginnovatívabb térformálási ötletek. A konferenciát több kapcsolódó építészeti kiállítás is kíséri, közülük a legfontosabb a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás: az előző két év munkáiból Ausztria, Csehország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia jelölőbizottságai választják ki országonként azt az öt projektet, melyek bemutatkozhatnak a tárlaton, egyúttal versenyezhetnek a Piranesi‐díjért.


Forrás: epiteszforum.hu

2015.10.14.