Történelemfilozófia és ego-dokumentumok

Történelemfilozófia és ego-dokumentumok
11/26 - 11/27

2021. november 26. - 2021. november 27.

ONLINE

11/26 - 11/27

2021. november 26. - 2021. november 27.

ONLINE


Az ELTE Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ konferenciasorozatában ezúttal az emigráció első hullámának történelemfilozófiai aspektusait, valamint az emigránsok által írt egodokumentumokat vizsgálják a kutatók.

A műhelykonferenciák célja, hogy nemzetközi fórumot teremtsenek az orosz emigráció első hullámának különböző aspektusait kutató szakemberek közötti diskurzusra, és lehetővé tegye a témában rejlő lehetőségek kibontását interdiszciplináris, inspiráló szakmai környezetben. A sorozat végén a kutatási eredményeket tanulmánykötetben megjelentetik.

Az első szimpózium 2020. november 13-án, a második 2021. április 1–2-án zajlott online,  az első szimpózium előadásainak videópublikációi a Központ Youtube-csatornáján tekinthetők meg.

Az ELTE BTK Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ szervezőpartnerei az Orosz Tudományos Akadémia Gorkij Világirodalmi Kutatóintézete (Moszkva), az Urali Föderatív Egyetem Oroszország Története Tanszék (Jekatyerinburg) és a Vjacseszlav Ivanov Kutatóközpont (Róma).

Az esemény nyilvános, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs szándékot az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelezni.

Program