Teltházas könyvbemutató a Nemzeti Könyvtárban

2019.04.08.
Teltházas könyvbemutató a Nemzeti Könyvtárban
Az Országos Széchényi Könyvtár tanácstermében rendezte Intézetünk két kiadványának közös bemutatóját az OSZK Könyvtártudományi Szakkonyvtára 2019. március 27.-én.

A megjelenteket a Könyvtár vezetése nevében Káldos János Általános Főigazgatóhelyettes és Sörény Edina az EMMI Könyvtári és Levéltári Főosztályának vezetője köszöntötte. Mindketten hangot adtak örömüknek, látva a két új, könyvtártudományi szakkönyv iránt érzékelhető, teltházat eredményező érdeklődést. A két eltérő spektrumú, de hasonlóan átfogó, információ-területek sokaságát összefonó kötetről (Valóságos könyvtár - könyvtári valóság. Könyvtár- és információtudományi tanulmányok 2018. és Kerekes Pál - Kiszl Péter: Magyar irodalom a világhálón. Szabadon elérhető magyar nyelvű szöveggyűjtemények című munkájáról) formálisan és informálisan is avatott, elismert szakemberek oszthották meg benyomásaikat, hiszen Fazokas Eszter, a Könyvtártudományi Szakkönyvtár vezetőjének moderálásával szerkesztőként, lektorálásra felkért szakértőként szólalt meg a bemutatón Bényei Miklós, a Debreceni Egyetem c. tanára, Dippold Péter, a FSZEK Központi Könyvtárának igazgatója, Tószegi Zsuzsanna, az ELTE BTK c. egyetemi docense és Tóvári Judit, az Eszterházy Károly Egyetem ny. főiskolai tanára.

A bemutató lezárásaként Kiszl Péter, a két kötetet gondozó ELTE BTK KITI Intézetigazgatójaként köszönte meg az érdeklődést, a kiadványok létrejöttét segítő munkatársak fáradozását, s a bemutató házigazdájaként, szervezőjeként partner Könyvtártudományi Szakkönyvtár szíves együttműködését.

Bízunk benne, hogy hasonlóan tartalmas bemutatók, együttműködések és projektek, kiadványok sorába illeszkedett ez a délután, szolgálva a magyar könyvtárügy és könyvtártudomány fejlődését, jövőjét.

További fényképek:
Karasz Lajos (OSZK) felvételei
Fodor János (ELTE KITI) felvételei

A két kötetről:
Valóságos könyvtár - könyvtári valóság. Könyvtár- és információtudományi tanulmányok 2018.
Magyar irodalom a világhálón. Szabadon elérhető magyar nyelvű szöveggyűjtemények

Az ELTE LIS beszámolóját változtatás nélkül közöltük.

Forrás