TEDxELTE Konferencia

TEDxELTE Konferencia
10/18

2019. október 18. 10:00 - 16:00

ELTE ÁJK Aula Magna (1015 Budapest, Egyetem tér 1–3.)

10/18

2019. október 18. 10:00 - 16:00

ELTE ÁJK Aula Magna (1015 Budapest, Egyetem tér 1–3.)


Sikeres szakemberek és egyetemi hallgatók tartanak inspiráló előadásokat a Társadalomtudományi Kar szervezésében.

A népszerű TED konferenciák rövidebb (kb. 10–18 perces), gondolatébresztő és szórakoztató előadásokat foglalnak magukba, amelyekkel intenzív és inspiráló élményt nyújtanak a hallgatóság számára. A TED teljesen megváltoztatta, más dimenzióba emelte a korábban megszokott konferenciaélményt, így vált a világ talán legizgalmasabb, legkeresettebb és legkomolyabb, nem szigorúan szakmai jellegű konferenciájává. Mára a tudománytól az üzleti életen át a globális problémákig gyakorlatilag mindennel foglalkozik több mint száz nyelven, online és élőben.

Az első ELTE-s TED konferencia témája: Zoom In!, vagyis Nagyíts rá!. A szervezők a mottónak megfelelően arra kérték előadóikat, hogy olyan személyes történeteket osszanak meg a közönséggel, amelyek új megvilágításba helyeznek egy-egy sikerutat, társadalmi jelenséget vagy éppen tudományos kérdést. A programnap folyamán a meghívott 10 előadó – köztük négy ELTE-hallgató – tart beszédet, a szünetekben az esemény partnereivel – többek között az ENSZ Menekültügyi Bizottságával és a Terres des Hommes szervezettel – is találkozhatnak az érdeklődők.

Szakmai előadók: Donáth Mirjam (Reuters volt munkatársa, szerző), Halácsy Péter (Prezi, Budapest School), Pánczél Andrea (MOL, Women in Energy), Fábián Sára (Amigos a gyerekekért), Csizmazia Tibor (Enjoy Budapest) és Volom András (a V4SDG – Visegrad for Sustainability alapítója).

Egyetemi hallgatók: Bálint Valentina Lilla (ELTE BTK) az egyetemi hallgatók mentális egészsége és a kapunyitási teljesítménykényszer közötti kapcsolat kérdéseivel foglalkozik, Márkovity Teodóra (ELTE BTK) a szexuális traumák feldolgozásának folyamatáról beszél, Molnár Anna (ELTE ÁJK) a fiatal bűnözök reintegrációjának lehetőségeit vizsgálja, míg Váradi Zsanett (ELTE ÁJK) előadása a 'big data' és adatbányászat jogi kérdéseire fókuszál.

A konferencia nyelve angol. 
Jegyvásárlás (EARLY BIRD kedvezmény október 1-ig!) 

Facebook
Honlap