Tájékoztatót tart a Kulturális Örökség Tanulmányok MA

Tájékoztatót tart a Kulturális Örökség Tanulmányok MA
12/07

2016. december 07.

ELTE BTK Történeti Intézet Szekfű Gyula Könyvtár

12/07

2016. december 07. -

ELTE BTK Történeti Intézet Szekfű Gyula Könyvtár


Az Atelier Európai Társadalomtudományok és Historiográfia Tanszék sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt december 7-én a tanszék új, önálló Kulturális Örökség Tanulmányok mesterképzésének 16 órakor kezdődő tájékoztatójára. Továbbá 17 órakor az I.Tóth Zoltán Kör és az ISHA Budapest szervezésében a jelenlévők egy “Hogyan írjunk motivációs levelet?” című tréningen is részt vehetnek.


Az Atelier Európai Társadalomtudomány és Historiográfia Tanszék 2016 szeptemberétől új, önálló, Okleveles kulturális örökség tanulmányok szakember diplomát nyújtó, 2 éves, 120 kredites mesterszakot indított. Az Atelier egyszerre történeti-társadalomtudományos kutatóműhely, az ELTE BTK Történeti Intézetének keretében működő tanszék és doktori iskola. Szellemiségét, tudományos és oktatási törekvéseit a francia Annales-iskolahagyományai határozzák meg, baráti, alkotó légkör jellemzi, és a tanszék széleskörű nemzetközi kapcsolatait kamatoztatja a képzésben.

Képzésünk nyitott minden olyan magyar, illetve egyetemes vonatkozású társadalom-, kultúra- és gazdaságtörténeti, historiográfiai kutatásra, amelyet az elméleti módszertani igényesség, az interdiszciplináris, probléma-orientált megközelítés jellemez. Részletesebb ismertetés a tanszék honlapján érhető el.

A hallgatók a kulturális örökség fogalmát társadalom- és történettudományos elméleti keretben, interdiszciplináris szemlélettel ismerik meg, a kulturális örökség védelmére, értékeinek megmutatására, és menedzselésére vonatkozó gyakorlatokat sajátítanak el.Időpont: 2016. december 6. 16:00

Helyszín: ELTE BTK Történeti Intézet Szekfű Gyula Könyvtárban (ELTE BTK Múzeum krt 6-8. I. emelet 115.)