Színház és társadalom

Színház és társadalom
05/22

2019. május 22. 19:00 - 20:30

Kelet Kávézó és Galéria • 1114 Budapest, Bartók Béla út 29.

05/22

2019. május 22. 19:00 - 20:30

Kelet Kávézó és Galéria • 1114 Budapest, Bartók Béla út 29.


Folytatódik az ELTE BTK Esztétika Tanszék Kritika és mű beszélgetéssorozata. A következő alkalmon a Színház és társadalom című tanulmánykötetet mutatják be.

Habár a történelem során a színház intézménye gyakran próbálta elfedni saját társadalmi kötöttségét, mégis színházi nyelvek, esztétikák, műfajok sorát újította meg az a társadalmi tér és rendszer, amely körülvette az alkotókat. A SzínText színházi könyvsorozat részeként megjelent Színház és társadalom című tanulmánygyűjtemény széles skálán vizsgálja a két terület hatástörténetileg forró pontjait, így ugyanúgy szóba kerülnek az aktív nézőről szóló elképzelések, a kommunista berendezkedés és értelmezéstörténet összefonódásai, mint a közösségi színház és színházi nevelés legizgalmasabb irányai, illetve a kortárs színházi struktúra elfedett problémái a megélhetéstől kezdve a rendszerbe kódolt erőszakformákig.

A délután során a könyv szerzői, Darida Veronika (ELTE, Esztétika Tanszék) és Schuller Gabriella (Artpool Művészetkutató Központ), valamint szerkesztői, Deres Kornélia (ELTE, Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet) és Herczog Noémi (Színház folyóirat) beszélgetnek a kötet által felvetett problémákról.

Plakát
Facebook

Forrás: elte.hu