Számos oktatónk élt a Kari pályázat lehetőségével

2020.02.12.
Számos oktatónk élt a Kari pályázat lehetőségével
A Bölcsészettudományi Kar vezetése 2019. júniusában oktatóknak szóló pályázatot írt ki, nemzetközi konferenciák szervezésének támogatására, hazai konferenciák szervezésének támogatására, külföldi, nemzetközi konferencián tartandó előadás támogatására, külföldi vendégelőadó meghívásának támogatására, valamint kéziratok idegen nyelvre fordításának és idegen nyelvű kéziratok lektorálásának támogatására.

A pályázat első értékelése alapján 53 beadott pályázat közül 41 pályázat nyert támogatást, összesen 6.2 millió forint támogatás értékben, mely 77%-os támogatási intenzitást jelent. A pályázók a Kar 13 intézete közül kerültek ki, legnagyobb arányban a docensek közül. A nyertes pályázatok mintegy 20%-át az Angol-Amerikai Intézet oktatói valósították meg, őket követik a Germanisztikai Intézet, a Magyar Nyelvtudomány és Finnugor Intézet, valamint a Történeti Intézet oktatói.

A nyertes pályázatok felét nemzetközi konferencián való részvételre nyújtották be, összesen  2.4 millió forint értékben, melyet a nemzetközi konferencia szervezése és a külföldi vengédelőadó meghívása pályázati körök követtek 17-17 százalékkal. Két kategóriában, a nemzetközi konferencia szervezésében, és a fordítás lektorálás körében az elnyert összeg meghaladta a pályázatok számát.

A tudományos pályázat keretein belül összesen 7 vendégelőadó kapott meghívást Karunkra, főként európai országokból. Oktatóink legnagyobb százalékban csehországi konferenciákra utaztak, Európán kívül pedig Oroszországban, Alaszkában és az Egyesült Államokban tartottak előadást az elnyert pályázati összegből.

A teljes elemzés, melyet Bartus Dávid, a tudományos és kutatásszervezési ügyek dékánhelyettese készített, itt olvasható.

A pályázat weboldala
Pályázati kiírás
Részletes elemzés