Szakirányú továbbképzés

Szakirányú továbbképzés

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések
Nemcsak mesterképzésen, illetve doktoranduszként mélyíthető el a korábban megszerzett szakmai és elméleti tudás. Az alap- és a mesterfokozat, illetve a főiskolai vagy egyetemi szintű végzettség megszerzését követően további szakirányú szakképzettség szerezhető.
  • Feltétel: alap- vagy a mesterfokozatot tanúsító oklevél vagy korábbi főiskolai, illetve egyetemi szintű végzettség és szakképzettséget tanúsító oklevél
  • Képzéssel szerezhető: szakirányú szakképzettséget tanúsító oklevél
  • Képzési idő: legalább 2, legfeljebb 4 félév

A szakirányú továbbképzés a már megszerzett végzettségre és meghatározott szakképzettségre épülő, újabb végzettséget nem adó képzés, amely speciális szakirányú szakképzettséget tanúsító oklevél kiadásával zárul.

Fejlődési, továbbtanulási lehetőséget kínál a diplomásoknak, messzemenően épít a jelentkezők saját szakterületén szerzett szakmai tapasztalataira. Tematikájával jól alkalmazkodik a gazdasági szféra igényeihez, reagál a munkaerőpiac gyors változásaira. Gyakorlatias tudásanyagot ad a jelentkezőknek, az oktatói gárda pedig általában az adott terület elismert, sikeres szakembereiből áll.

A képzési idő legalább két, legfeljebb négy félév. A szakirányú továbbképzésekről a felsőoktatási intézmények saját hatáskörben döntenek, azaz ők határozzák meg a felvételi feltételeit, határidejét, módját, az oktatás tantervét, tematikáját.