Spekulatív hibridek

Spekulatív hibridek
03/26

2021. március 26. 17:00 - 18:00

ONLINE

03/26

2021. március 26. 17:00 - 18:00

ONLINE


Az ELTE Esztétika Tanszék  "Bevezetés az esztétikába" című sorozatában Nemes Z. Márió  a magyar prózapoétika mutációit elemzi. 

Az ELTE Esztétika Tanszék oktatói és doktoranduszai által tartott heti előadássorozat betekintést nyújt a tanszéken folyó aktuális kurzusokba és kurrens kutatásokba. A nyílt órák és témaprezentációk során az érdeklődő közönség megismerheti a kortárs esztétika releváns kérdéseit, elméleti és gyakorlati problémáit, művészeti, kulturális és társadalomtudományi vonatkozásait.

A sorozat következő vendége Nemes Z. Márió költő, kritikus, esztéta, az ELTE Esztétika Tanszék adjunktusa. Fő kutatási területe a filozófiai antropológia, valamint a poszthumanizmus és a popkultúrakutatás esztétikai kontextusai. Képző- és filmművészeti, valamint irodalmi témájú szakszövegeit a Holmi, az Enigma, az Alföld, a Balkon, az Új Művészet, az Élet és Irodalom, a Prizma, a Műút, a Parnasszus, a Kalligram, a Puskin Utca, a Debreceni Disputa, az Új Forrás és a Szépirodalmi Figyelő oldalain és gyűjteményes kötetekben publikálja rendszeresen. 

Az esemény élőben az alábbi linken követhető.

Facebook