Sikerrel zárult a könyv örökbefogadási program

Nagy sikerrel zárult 2015. március 14-én az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány által meghirdetett könyv örökbefogadási program. Az ELTE Egyetemi Könyvtár által megjelölt 12 különleges könyv egy része örökbefogadóra talált, és az Alapítvány számára is ajánlottak fel támogatást.

Az adományok lehetővé teszik az örökbefogadott könyvek restaurálását és digitalizálását, a támogatások pedig segítik az Egyetemi Könyvtár működését, eszközök beszerzését.

Az örökbefogadási programot folytatja az Alapítvány. Májusban a Pázmány napon, szeptemberben pedig a Kulturális Örökségvédelmi Napokon újabb előadásokkal, izgalmas programokkal várják majd az Egyetemi Könyvtár épülete és dokumentum-kincsei iránt érdeklődőket és a támogatókat az Alapítvány Kuratóriuma és az Egyetemi Könyvtár munkatársai.

A rendezvényről szóló hosszabb összefoglaló az alábbi oldalon olvasható: http://konyvtar.elte.hu/hu/node/3451

Dr. Kiszl Péterrel, az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány elnökével több interjú készült, köztük két országos televízió reggeli hírműsoraiban is, a részleteket ITT lehet megtekinteni.

Az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány működéséről, és a könyv örökbefogadási programról az Alapítvány honlapján további hasznos információk találhatók: http://konyvtar.elte.hu/alapitvany

Ilyen volt.

Ilyen lett.


2015.03.24.