Perui költőkről a mexikói Universidad Veracruzana posztgraduális képzésén

2021.06.16.
Perui költőkről a mexikói Universidad Veracruzana posztgraduális képzésén
Karunk oktatója, Menczel Gabriella tíznapos intenzív kurzust tartott az Universidad Veracruzana doktori programjában.

A rangos mexikói Universidad Veracuzana egyetemmel évek óta alakuló együttműködésünk egyik fontos állomásaként Dr. Norma Angélica Cuevas Velasco, az Instituto de Investigaciones Lingüístico-Literarias (Nyelvi és Irodalmi Kutatóközpont) igazgatójának felkérésére Menczel Gabriella, az ELTE Spanyol Tanszék vezetője sikeres tíznapos intenzív kurzust tartott a mexikói posztgraduális, doktori és mesterszakos hallgatóknak, valamint az érdeklődő oktatóknak, kutatóknak.

Az Aproximaciones teóricas y críticas a la poesía peruana moderna című húszórás előadássorozat a XX-XXI. századi perui költészet fő irányzatait tekintette át. A hangsúly azonban a közös versértelmezéseken volt, minden alkalommal produktív dialógus alakult ki a műhelybeszélgetések résztvevői között. Különleges helyzetben különleges tapasztalat a rendkívül feszített tempót követelő kurzus kézbentartása, amely azonban a tér- és időkülönbség legyőzésével megadta az együttgondolkodás, a kultúrák találkozásának örömét.  A kurzus online zajlott a Zoom felületén.

A kurzus részleteiről és a Kutatóközpontról további részletes információk itt olvashatóak, a képzés plakátja itt tekinthető meg.

Instituto de Investigaciones Lingüístico-Literarias