Oktatói képzések

2022.01.05.
Oktatói képzések
Az ELTE BTK méltán büszke oktatásának magas színvonalára, igényes és kimagasló oktatóira. A hallgatók igényeinek változása azonban szükségessé teszi, hogy a Kar megkülönböztetett figyelmet fordítson arra, hogy hogyan tanítunk, hogyan segítjük azt, hogy jelenlegi hallgatóink elsajátítsák azt a tudást, amelyre szükségük van vagy lesz. Ennek érdekében a Kar olyan támogató rendszert alakít ki az oktatók számára, amelynek segítségével a tanítás és a tanulás mindkét fél számára hasznos és örömöt adó tevekénység lehet.

A támogató rendszer főbb elemei: a rendszeres oktatói képzések, például a digitális eszközök, tanulásmenedzsment rendszerek (pl. a Canvas) felsőoktatási kurzusokon való használatáról, a tananyag könnyebb elérhetőségéről, a digitális szövegek feldolgozásáról, illetve az interaktívabb oktatási formák lehetőségeiről. Emellett olyan oktatói közösségek kialakítására törekszünk a Karon, ahol az oktatók megoszthatják tanítással kapcsolatos tapasztalataikat, és egymástól, illetve szakemberektől kérhetnek egyéni tanácsokat arról, hogy hogyan tehetik kurzusaikat elérhetőbbé, átláthatóbbá és élvezhetőbbé. A kiváló oktatói és tananyagfejlesztői munkát ösztöndíjakkal kívánjuk segíteni.

Emellett szíves figyelmükbe ajánljuk az Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztály által meghirdetett e-learning és módszertani képzéseit, amelyek itt találhatók.

A Szakmódszertani Központ 2022 január folyamán, az eddigiekhez hasonló módon indít Oktatói képzéseket, melyekre elsősorban az oktatók jelentkezését várjuk, de szívesen látunk más érdeklődőket, nem csak a BTK, hanem az ELTE más karairól is. A képzéseket a BTK oktatói tartják.

ONLINE VIZSGÁZTATÁS – 2022. JANUÁR-FEBRUÁR

Tisztelt oktatók!

Az online vizsgákkal kapcsolatban a következő segítséget szeretnénk felajánlani.

TERVEZETT KÉPZÉSEK: 2022. JANUÁR-FEBRUÁR

  • English as medium of instruction: how do I teach my subject well in English? bővebben
  • Csoportmunka online és offlinebővebben
  • MS Teams tippek és funkciók – bővebben

JELENTKEZÉSI LAP
További információért írjon a metodika@btk.elte.hu címre

A 2022. JANUÁRI-FEBRUÁRI KÉPZÉSEK IDŐPONTJAI:

Kurzus Helyszín Időpont Oktató
English as medium of instruction: how do I teach my subject well in English? ONLINE képzés február 14. hétfő 9:00 - 13:00 Dr. Uwe Pohl
Csoportmunka online és offline ONLINE képzés január 27. csütörtök 9:00-13.00 Dr. Pálvölgyi Kata, Dr. Gonda Zsuzsa
MS Teams tippek és funkciók ONLINE képzés január 31. hétfő, 13:00-17:00 Dr. Major Éva, Dr. Szabó Éva

JELENTKEZÉSI LAP