Oktatói Képzések

Oktatói képzések

2022.05.02.
Oktatói képzések
Az ELTE BTK méltán büszke oktatásának magas színvonalára, igényes és kimagasló oktatóira. A hallgatók igényeinek változása azonban szükségessé teszi, hogy a Kar megkülönböztetett figyelmet fordítson arra, hogy hogyan tanítunk, hogyan segítjük azt, hogy jelenlegi hallgatóink elsajátítsák azt a tudást, amelyre szükségük van vagy lesz. Ennek érdekében a Kar olyan támogató rendszert alakít ki az oktatók számára, amelynek segítségével a tanítás és a tanulás mindkét fél számára hasznos és örömöt adó tevekénység lehet.

A támogató rendszer főbb elemei: a rendszeres oktatói képzések, például a digitális eszközök, tanulásmenedzsment rendszerek (pl. a Canvas) felsőoktatási kurzusokon való használatáról, a tananyag könnyebb elérhetőségéről, a digitális szövegek feldolgozásáról, illetve az interaktívabb oktatási formák lehetőségeiről. Emellett olyan oktatói közösségek kialakítására törekszünk a Karon, ahol az oktatók megoszthatják tanítással kapcsolatos tapasztalataikat, és egymástól, illetve szakemberektől kérhetnek egyéni tanácsokat arról, hogy hogyan tehetik kurzusaikat elérhetőbbé, átláthatóbbá és élvezhetőbbé. A kiváló oktatói és tananyagfejlesztői munkát ösztöndíjakkal kívánjuk segíteni.

Emellett szíves figyelmükbe ajánljuk az Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztály által meghirdetett e-learning és módszertani képzéseit, amelyek itt találhatók.

A Szakmódszertani Központ 2022. május folyamán, az eddigiekhez hasonló módon indít Oktatói képzéseket, melyekre elsősorban az oktatók jelentkezését várjuk, de szívesen látunk más érdeklődőket, nem csak a BTK, hanem az ELTE más karairól is. A képzéseket a BTK oktatói tartják.

MÁJUSI KÉPZÉSEK

  • English as medium of instruction: how do I teach my subject well in English? bővebben
  • Külföldi hallgatók oktatása: A hallgatók sokféleségének interkulturális megközelítésebővebben
JELENTKEZÉSI LAP
További információért írjon a metodika@btk.elte.hu címre

A 2022. MÁJUSI KÉPZÉSEK IDŐPONTJAI:

Kurzus Helyszín Időpont Oktató
English as medium of instruction: how do I teach my subject well in English? Online május 24. (kedd) 9:00 - 13:00 Dr. Uwe Pohl
Külföldi hallgatók oktatása: A hallgatók sokféleségének interkulturális megközelítése Online (Zoom) május 26. (csütörtök) 13:30-17:30 Dr. Lázár Ildikó, Dr. Holló Dorottya
JELENTKEZÉSI LAP
További információért írjon a metodika@btk.elte.hu címre