Nyelvi képzések indulnak az MDA Diplomataképző Program keretében

2020.10.26.
Nyelvi képzések indulnak az MDA Diplomataképző Program keretében
Szakmai együttműködési megállapodást kötött az ELTE Bölcsészettudományi Kara és a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Magyar Diplomáciai Akadémia nyelvi képzéseivel kapcsolatban. 

A Magyar Diplomáciai Akadémia a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő oktatási intézmény, mely a magyar diplomáciai szolgálat egységes, magas szintű elméleti és gyakorlati képzését és az utánpótlásnevelést biztosítja. Az Akadémia célkitűzése, hogy világszínvonalú hazai és külföldi oktatók bevonásával, nemzetközi szinten versenyképes képzést nyújtson a külügyi szolgálat jelenlegi és leendő tagjai, valamint a gazdasági szféra nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó szakemberei számára. 

Az együttműködés keretében az ELTE Bölcsészettudományi Kara és a Külügyminisztérium 

az MDA Diplomataképző Programban résztvevők nyelvi képzését valósítják meg.

A program részletes szakmai koncepciójának kidolgozását, valamint folyamatos fejlesztését a Külgazdasági és Külügyminisztérium vállalja, a Bölcsészettudományi Kar a képzések lebonylítását, az oktatók kijelölését, valamint az adminisztrációs és oktatástechnikai feladatok ellátását biztosítja.

A projektet Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, a Magyar Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkár irányítja, a nyelvi képzéseket a Bölcsészettudományi Kar részéről Dr. Károly Krisztina nemzetközi ügyek dékánhelyettese, és Gaál Tekla, a BTK Nemzetközi Kapcsolatok Irodájának vezetője koordinálja.