Nyári nyelvésztalálkozó

2022.06.30.
Nyári nyelvésztalálkozó
Előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel és kiállítással várta az érdeklődőket az Alkalmazott Nyelvészeti és Fonetikai Tanszék június 24-én az „Alkalmazott nyelvészeti alumnitalálkozó és nyílt nap” című egész napos rendezvény keretében, mely az ELTE EHÖK, az ELTE Alumni Központ és az ELTE BTK HÖK támogatásával valósult meg.

A találkozón a szervezők a mai tanszék egyik előzménytanszékének, a volt Általános és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéknek egykori diákjait és tanárait, a mai Alkalmazott Nyelvészeti és Fonetikai Tanszék jelenlegi hallgatóit és oktatóit, valamint a Bölcsészettudományi Kar alkalmazott nyelvészet iránt érdeklődő tanárait és hallgatóit is vendégül látták.

Délelőtt az ünnepélyes megnyitók után – mostani és régi hallgatók részvételével – a tanszéken folyó jelenlegi képzések, tehát az alapszakos képzéshez kötődő nyelvmentor specializáció és minor, az alkalmazott nyelvészet mesterszak, a beszédtudomány mesterszak, a beszédtréner, beszédtanácsadó szakirányú továbbképzési szak, valamint az alkalmazott nyelvészet doktori program bemutatására került sor, majd a Tanszék régi hallgatóinak poszterbemutatója következett, amelyen 10 különböző témájú, részben tudományos, részben tudományos-ismeretterjesztő jellegű poszterrel ismerkedhettek meg az érdeklődők, és tehettek fel kérdéseket a szerzőknek, illetve beszélgethettek velük a posztereken megjelenített témákról. A posztereket a további programok alatt is meg lehetett tekinteni.

Az ebédszünet után négy kerekasztal-beszélgetésre került sor az egykori Általános és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék különböző szakjain végzett volt hallgatóknak, valamint az egykori Tanszék régi oktatóinak részvételével. A napot fogadás zárta. A találkozón egy 10 tablóból álló kiállítás idézte fel a Tanszék történetét. A találkozó nagyon jó hangulatban, gördülékenyen zajlott, a rendezvényen mintegy 100 fő vett részt. A tartalmas programok nemcsak információkat nyújtottak, hanem az összetartozás élményét is megélhetővé tették a résztvevők számára, egyben ösztönzést is adva újabb alumnitalálkozók szervezésére.

Alkalmazott nyelvészeti alumnitalálkozó és nyílt nap

Alkalmazott nyelvészeti alumnitalálkozó és nyílt nap

0

/

0

0

/

0