Nemzetek estjei: Amerikai Egyesült Államok

Nemzetek estjei: Amerikai Egyesült Államok
11/09

2018. november 09. 18:00 - 21:00

ELTE Bölcsészettudományi Kar, Rákóczi út 5. 030-as terem (1088 Budapest, Rákóczi út 5.)

11/09

2018. november 09. 18:00 - 21:00

ELTE Bölcsészettudományi Kar, Rákóczi út 5. 030-as terem (1088 Budapest, Rákóczi út 5.)


Az új tanév kezdetével a "Nemzetek estjei" elnevezésű programsorozatunk is folytatódik. Az esemény keretében történelmi, művészeti és utazási beszámolók, színes kulturális programok várják majd az alumnusokat.

A sorozat célja, hogy igényes kulturális programot nyújtson volt hallgatók számára, ezzel is építve az alumni közösséget. Az estek alapját az adja, hogy Egyetemünkön kiemelkedően sok, 64 nyelvet tanítanak jelenleg. Eseményeinken ELTE-s kötődésű szakértők, utazók, előadóművészek mutatnak be egy-egy országot, annak turisztikai, kulturális érdekességeit, aktualitásait. Az előadások mellett az adott régióra jellemző zenei program is várja az érdeklődőket.

A következő állomás az Amerikai Egyesült Államok lesz, a program az ELTE Angol-Amerikai Intézet közreműködésével valósul meg. 

Előadóink: Prof. Dr. Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes, Prof. emeritus Dr. Frank Tibor, történész, az ELTE Amerikanisztika Tanszékének egyetemi tanára, Dr. Bollobás Enikő, ez ELTE Amerikanisztika Tanszék egyetemi tanára.

Fellép továbbá a DELP Yelpers, az Angol Nyelvpedagógia Tanszék kórusa.

A sorozat védnökei: Prof. Dr. Borhy László akadémikus, rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Prof. Dr. Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes; Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró, tiszteletbeli védnök.

Korábbi eseményeink során Kínába és Franciaországba látogattunk el.

Program

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

ELTE Alumni
Facebook

Forrás: ELTE