Nemes Z. Márió kapta a Hazai Attila Irodalmi díjat

2019.05.08.
Nemes Z. Márió kapta a Hazai Attila Irodalmi díjat
Az Esztétika Tanszék adjunktusa, Nemes Z. Márió vehette át idén az elismerést, melyet a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon jelentettek be. 

A díjat a Hazai Attila Alapítvány 2012 óta ítéli oda olyan pályakezdő és középgenerációs íróknak, akik Hazai Attilához hasonlóan újító, kísérletező szellemben alkotnak. Az elismerést az alapítvány a fiatalon elhunyt író emlékének ápolása mellett a hozzá hasonló nyitott, a társművészetek iránt fogékony szerzők támogatásának céljából hozta létre.

Nemes Z. Márió a Fiatal Írók Szövetsége (2004-), a József Attila Kör (2005-), a Magyar PEN Club (2006-) és a Szépírók Társasága (2013-) írószervezetek tagja, az ELTE BTK Esztétika Tanszék adjunktusa. A számos elnyert ösztöndíj mellett 2012-ben Cogíto-díjjal is elismerték munkásságát. Képző- és filmművészeti, valamint irodalmi témájú szakszövegeit a Holmi, az Enigma, az Alföld, a Balkon, az Új Művészet, az Élet és Irodalom, a Prizma, a Műút, a Parnasszus, a Kalligram, a Puskin Utca, a Debreceni Disputa, az Új Forrás és a Szépirodalmi Figyelő oldalain és gyűjteményes kötetekben publikálja rendszeresen. 

Forrás: litera.hu