Mestertanári és Pro Scientia Aranyérem kitüntetések

2021.07.05.
Mestertanári és Pro Scientia Aranyérem kitüntetések
Az OTDT idén is díjazta a tehetséges hallgatókat és a kiemelkedő tudományos tevékenységet végző oktatókat.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács 1997 óta ítéli oda a Mestertanár Aranyérmet azoknak az oktatóknak, akik a kötelező tananyag elsajátításán túlmutató, tudományos diákköri, szakkollégiumi vagy egyéb önképzési formában megvalósuló tudományos tevékenységének elősegítéséért, kibonta­koz­tatásáért és elismeréséért témavezetőként és a tudományszervezés terén éveken át kiemelkedően eredményes, áldozatos munkát végeztek. 

Idén oktatóink közül Bodó Csanád, Hammer Ferenc és Kiss Farkas Gábor részesült a kitüntetésben.

Az OTDT nagy hangsúlyt fektet a tehetséges hallgatók elismerésére is, ezért 1988 óta díjazza azokat a fiatalokat, akik tanulmányaik során és az általuk választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és arról pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adtak. 

A Pro Scientia Aranyérmet a Kar hallgatói közül öten, Bajzát Tímea Borbála, Illés Kornél, Kerti Anna Emese, Kovács Dominik, és Tegzes Nóra Valentina kapták meg.

Öt Pro Scientia Aranyérmet Karunkon kívül csak az ELTE TTK hallgatói kaptak, minden más egyetemi karra kevesebb jutott. Mestertanári Aranyérem az ELTE TTK-n öt, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán négy, az ELTE BTK-n három oktatónak jutott, így itt is az első három között végzett a kar.