Megnyílt az ELTE Brazil Tudományos Központja

Május 5-én ünnepélyes keretek között felavatásra került az ELTE Brazil Tudományos Központja, amely a Bölcsészettudományi Karon kezdte meg működését. A megnyitón, amelyen jelen volt Mezey Barna, az ELTE rektora, Borhy László akadémikus, a Kar dékánja és Őexcellenciája Valter Pecly Moreira, Brazília budapesti nagykövete mondott beszédet, kiemelve az ELTE BTK-n helyet kapó új központ jelentőségét a Brazíliával kapcsolatos kutatásokban, illetve a két ország, ezen belül pedig a brazil és magyar egyetemek kapcsolatainak erősítésében. 

A központ felelőse, Pál Ferenc egyetemi tanár szavaival megerősítette, hogy a központ az egyetemi struktúrába beilleszkedve, együtt kíván működni mindenkivel, akinek a kutatásai Brazíliához, a két ország kapcsolataihoz kötődnek.  A megnyitón jelen volt Portugália és Angola nagykövet asszonya, Őex. Dr. Maria José Morais Pires és Őex. Lizeth Nawanga Satumbo Pena mellett Karunkról Bárdosi Vilmos egyetemi tanár, a Romanisztikai Intézet igazgatója, Menczel Gabriella egyetemi docens, a Spanyol Tanszék vezetője, Rákóczi István, a Portugál Tanszék vezetője, valamint a Portugál Tanszék hallgatói és számos meghívott vendég.  

A képen (balról jobbra): Mezey Barna rektor, Őex. Valter Pecly Moreira nagykövet, Borhy László dékán, Bárdosi Vilmos intézetigazgató

2016.05.10.