Média- és kultúratudomány. Kézikönyv

Média- és kultúratudomány. Kézikönyv
11/15

2018. november 15. 14:00

MTA Székház Felolvasóterem (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9., I. em.)

11/15

2018. november 15. 14:00 -

MTA Székház Felolvasóterem (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9., I. em.)


A hazai könyvkiadásban úttörő vállalkozás célja, hogy megismertesse az olvasókat a médiaelmélet és a kultúratudomány legfontosabb jelenségeivel, fogalmaival, szerzőivel és műveivel.

Az egységes szerkezetben megírt szócikkek átfogó áttekintést adnak a humántudományokban (s különösen az irodalomtudományban) az ezredforduló óta alapvető kultúra- és médiatudományos paradigmáról. Ennek lényege, hogy (például) egy irodalmi szöveg elgondolhatatlan egyfelől az őt is meghatározó és általa is meghatározott kulturális összefüggésrendszer nélkül, másfelől anélkül, hogy figyelembe vennénk azokat a médiumokat, amelyek a szöveghez való hozzáférésünket lehetővé teszik, és amelyek minket magunkat is meghatároznak. A kézikönyv az Általános Irodalomtudományi Kutatócsoport gondozásában készült.

A szócikkek szerzői: Balajthy Ágnes, Balogh Gergő, Bán Dávid, Berkovits Balázs, Bodrogi Ferenc Máté, Dánél Mónika, Fodor Péter, Földes Györgyi, Halász Hajnalka, Kálai Sándor, Keresztes Balázs, Konkoly Dániel, Kozák Dániel, Kricsfalusi Beatrix, Kulcsár Szabó Ernő, L. Varga Péter, Laczházi Gyula, Lénárt Tamás, Lőrincz Csongor, Mezei Gábor, Molnár Gábor Tamás, Nemes Z. Márió, Németh Zoltán, Oláh Szabolcs, Palkó Gábor, Pártay Kata, Pataki Viktor, Rapcsák Balázs, Sándor Katalin, Simon Attila, Smid Róbert, Sutyák Tibor, Tamás Ábel, Teller Katalin, Timár Andrea, Vaderna Gábor, Varga Tünde, Vásári Melinda, Vincze Ferenc

Meghívó

A kötetről itt lehet tájékozódni.

Facebook-esemény