Kultúra és a kreativitás alapú innovációk versenyeztek a II. Bölcsész Ideathonon

2023.05.18.
Kultúra és a kreativitás alapú innovációk versenyeztek a II. Bölcsész Ideathonon
Az ELTE Bölcsészettudományi Kara és az ELTE Innovációs Központja 2023.04.21-22-án rendezte meg második alkalommal a Bölcsész Ideathont, melynek témája az kultúra és a kreativitás alapú innovációk voltak.

A kétnapos ötletverseny során a résztvevő graduális és doktorandusz hallgatók innovatív szemlélettel vizsgáltak meg társadalmi, gazdasági problémákat, majd bölcsész ismereteiket felhasználva megoldási ötleteiket projektekké formálták. A legnépszerűbb ötleteket végül csapatban is továbbgondolták, majd vállalati és innovációs közegből érkező zsűri előtt prezentálták.

A résztvevőket az ötletelés, a megvalósítás és az előadások készítése során szakértő trénereket támogatták, akik a folyamatos mentoráláson túl rövid workshopok segítségével adtak át konkrét ismeretekkel és hasznos eszközöket a versenyzőknek a perszóna készítés, üzleti lehetőségek felismerése, a Design Thinking, Lean Canvas, valamint a pitch készítés kérdéskörében.

A csapatok végül öt ötletet dolgoztak ki, ezek között volt értékmegőrző podcast, helyi kulturális rendezvényeket/múzeumokat támogató, és egy népi kultúrát turistákkal összekötő app, filozófiára építő terápiás módszer globális cégek alkalmazottai számára.

Az első helyet végül a „Fryxa” ötlet szerezte meg.

Az ötleten dolgozó csapat egy rendezvényt és egy hozzá tartozó appot vázolt fel, mely megkönnyíti a külföldi hallgatók bevonását az egyetemi közösségi életbe, illetve segít nekik a szakmai fejlődésükben, későbbi boldogulásunkban.

A rendezvényről a szponzorok jóvoltából minden csapat értékes nyereményekkel távozott, a legmagasabbra értékelt csapat tagjai pedig pénznyereményen túl lehetőséget kaptak, hogy ötletüket egy vacsora során a témában járatos szakemberek és befektetők elött bemutassák.


Támogatók:
ELTE Bölcsészettudományi Kar
ELTE BTK HÖK
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH)
ELTE Innovációs Központ
Magyar Nyelvőr Alapítvány
Trefort Kert Alapítvány

II. Bölcsész Ideathon

II. Bölcsész Ideathon

0

/

0

0

/

0