Közelítések a kortárs magyar költészethez

Közelítések a kortárs magyar költészethez
05/27 - 05/28

2021. május 27. 10:00 - 2021. május 28. 15:30

ONLINE

05/27 - 05/28

2021. május 27. 10:00 - 2021. május 28. 15:30

ONLINE


Az ELTE Bölcsészettudományi Kar Tématerületi Kiválósági Program Hagyomány és újítás az irodalomban kutatócsoportja tudományos konferenciát rendez a modern/kortárs magyar költészetről. 

A kétnapos rendezvény első napján külön szekciók tárgyalják Borbély Szilárd és két fiatal költő (Simon Márton és Terék Anna) munkásságát, valamint a XX. századi magyar időmértékes verselőket. A második nap előadásai Szőcs Géza költészetét vizsgálják.

Hagyomány és újítás az irodalomban kutatócsoport 2019-ben alakult az ELTE oktatóiból a Bölcsészettudományi Kar Tématerületi Kiválósági Programjának keretében. Első kutatási eredményeiket a csoport tagjai egy ikerkötetben: a Kulcsár-Szabó Zoltán szerkesztette magyar nyelvű Hagyomány és innováció a magyar és a világirodalomban, illetve az idegen nyelvű, Hegyi Pál szerkesztésében napvilágot látott Tradition and Innovation from Antiquity to the Present című munkákban összegezték. Ezen kívül kötetek jelentek meg Bollobás Enikő, Hegyi Pál, Kulcsár-Szabó Zoltán és Simon Attila tollából, amelyeket továbbiak követnek majd a közeljövőben.

A konferencia nyilvános, nyitott minden érdeklődő számára, aki regisztrál ezen a LINK-en. .

A konferencia előtt minden regisztrált érdeklődő megkapja a Zoom-esemény linkjét.

A konferencia részletes programja ITT olvasható.