Kortárs Spanyol Színházi Napok a Spanyol Tanszéken

2019.05.07.
Kortárs Spanyol Színházi Napok a Spanyol Tanszéken
A Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszéke 2019. április 29-e és május 3-a között négy év után ismét Kortárs Spanyol Színházi Napokat rendezett, melynek keretében vendégül látta Ignacio del Moral és Juan Luis Mira drámaírókat, valamint Javier Huerta neves dramaturgia-professzort.

A hét során a meghívott vendégek előadásokat és műhelymunkákat tartottak az ELTE és más egyetemek hallgatóinak, és az ELTE Spanyol Tanszék hallgatói eredeti nyelven színpadra állították a két szerző egy-egy darabját. Az alkalomra kiadott Tetemre festés. Kortárs spanyol drámák című, kilenc kortárs spanyol darab magyar fordítását magában foglaló kötetet az Országos Idegennyelvű Könyvtár termeiben mutatták be a meghívott szerzők és a fordítók jelenlétében.

Az esemény a spanyol Acción Cultural Española (AC/E; https://www.accioncultural.es/) a Spanyol Kultúra Nemzetközi Terjesztéséért Program (PICE) Mobilitás kategóriájának támogatásával, valamint a Napkút Kiadó közreműködésével valósulhatott meg. További támogatók: Budapesti Spanyol Nagykövetség, Cervantes Intézet – Budapest, Országos Idegennyelvű Könyvtár

Az esemény programja

 

Kortárs Spanyol Színházi Napok

Kortárs Spanyol Színházi Napok

0

/

0

0

/

0