Könyvbemutató a Budapesti Francia Intézetben

Könyvbemutató a Budapesti Francia Intézetben
12/07

2016. december 07.

Francia Intézet

12/07

2016. december 07. -

Francia Intézet


A Budapesti Francia Intézetben 2016. december 7-én 18 órakor kerül sor a „Migrations et intégrations” (Migráció és integráció) c. nemzetközi pluridiszciplináris konferencia legjobb előadásaiból összeállított tanulmánykötet bemutatójára. Az ELTE Egyetemközi Francia Központja által kiadott Revue d’Études Françaises tematikus számaként megjelent kötetet („Migrations et intégrations”, Revue d’Études Françaises, 21) Horváth Krisztina, Szabó Dávid, Tóth Réka és Jean-Pierre Goudaillier szerkesztette.

A tanulmánykötetben olvasható cikkek a migráció és az integráció fogalmát járják körül különböző nézőpontból. A nemzetközi (algériai, amerikai, belga, cseh, francia, görög, kameruni, lengyel, magyar, német, portugál, román, svájci és török) szerzőgárdát többek között történészek, jogászok, nyelvészek, irodalomtörténészek és szociológusok alkotják. A tanulmányokban megfogalmazott gondolatok nemcsak a szakemberek, de a nagyközönség érdeklődésére is méltán tarthatnak számot.

A könyvbemutatót Hervé Ferrage, a Francia Intézet igazgatója nyitja meg, majd a szerkesztők részvételével francia nyelvű kerekasztal beszélgetésre kerül sor, amelyet Sonkoly Gábor (BTK Atelier Európai Társadalomtudományi és Historiográfiai Tanszék) moderál.

 

Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Időpont: 2016. december 7. 18 óra

Helyszín: Francia Intézet (1011 Budapest, Fő u. 17.)