Könyv- és filmbemutató a Szigetvár-turbéki kutatás eredményeiről

Könyv- és filmbemutató a Szigetvár-turbéki kutatás eredményeiről
05/10

2017. május 10.

ELTE BTK Gólyavár

05/10

2017. május 10. -

ELTE BTK Gólyavár


A „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” Emlékbizottság 2017. május 10-én „Szulejmán szultán Szigetváron” című kötet bemutatójára és a „Szulejmán sírkápolnája nyomában” című dokumentumfilm vetítésére várják az érdeklődőket.

A kötet részleteiben ismerteti a 2013 és 2016 között zajlott Szigetvár-turbéki Szulejmán-kutatások folyamatát és az elért tudományos eredményeket. A kutatás folyamatáról dokumentumfilm is készült, amely az este folyamán levetítésre kerül. A produkció első fele a felfedezéstörténetét és a kutatócsoport által alkalmazott módszereket veszi sorra, a film második része pedig a kutatási eredmények fogadtatását, a kiváltott közéleti vitákat és a nemzetközi érdeklődést, valamint a projekt jelentőségét részletezi.

Az eseményen a kötet szerzői, a film alkotói, és a szereplők egy része is jelen lesz. A vetítés után kérdések megfogalmazására, beszélgetésre, és a Zrínyi-emlékévben megjelent kötetek és kiadványok, köztük a Szulejmán-kötet megvásárlására is lehetőség lesz.

Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a ceh.pecs@gmail.com e-mail címen.  Az ülőhelyek elfoglalása a regisztráció helyszíni ellenőrzését követően érkezési sorrendben történik.Időpont: 2017. május 10. 18:30
Helyszín: ELTE BTK Gólyavár, Pázmány Péter terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.)