Költség és költészet

Költség és költészet
06/25

2021. június 25. 17:00 - 18:00

Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum utca 7.)

06/25

2021. június 25. 17:00 - 18:00

Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum utca 7.)


Kerekasztal beszélgetés keretében mutatják be Halmos Károly új kötetét.

Márciusban jelent meg az ELTE Gazdaság- és Társadalomtörténeti Tanszék docensének Költség és költészet – Eszmék gazdaság-és társadalomtörténete című tanulmánykötete.

A L'Harmattan Kiadó és a Magyar Irodalom Politikai Gazdaságtana Lendület Kutatócsoport által szervezett bemutató eseményen Békés Vera filozófus és Kövér György gazdaságtörténész, akadémikus beszélget a szerzővel. Moderál Hites Sándor irodalomtörténész, a Lendület Kutatócsoport vezetője.

Halmos Károly közgazdasági tervező-elemzői oklevelét és gazdaságtörténészi doktori címét a Marx Károly Közgazdaságtudományi (ma: Budapesti Corvinus) Egyetemen, történettudományi doktori fokozatát az ELTE Történettudományi Doktori Iskolájában szerezte. Rövid ideig tartó levéltárosság után egy évtizeden át a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Gazdaságtörténeti Tanszékén dolgozott, a Magyar Tudományos Akadémia által támogatott Közép- és Kelet-Európa Kutatási Központ tudományos munkatársa volt. Innen került át az ELTE Gazdaság- és Társadalomtörténeti Tanszékre, ahol jelenleg is tanít. Publikációi főként a vállalkozástörténet, az eszmetörténet és a polgárosodás története tárgykörében jelentek meg.

Facebook