Kinőttük a Gólyavárat

2020.01.24.
Kinőttük a Gólyavárat
Január 23-án, Karunk idei nyílt napján a Gólyavár mindkét előadója megtelt érdeklődő középiskolásokkal, akik az általános felsőoktatási tájékoztatók mellett részt vehettek szakos mintaórákon is.

A központi tájékoztató előadások előtt Sonkoly Gábor dékán úr üdvözölte a látogatókat. Beszédében hangsúlyozta: az utóbbi években tovább erősödött a bölcsészek iránti igény a munkaerőpiacon, az ELTE bölcsészképzése pedig a klasszikus bölcsész értékeken túl, mint a nyelvtudás és a multidiszciplináris műveltség, olyan innovatív ismeretekkel és hozzáállással is felvértezi a hallgatókat, melyek segítségével sikerrel tudnak reagálni gyorsan változó világunk újfajta igényeire. Sonkoly Gábor után Jancsó Dorottya, az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzatának vezetője vette át a szót, aki személyes hangvételű beszédében álmaik megvalósítására és az egyetem kínálta lehetőségek kihasználására buzdította a jelenlévőket.

A megnyitó beszédek után Bukta Gábor, a Felsőoktatási Felvételi Főosztály Tájékoztatási Osztályának vezetője ismertette az érettségi-felvételi rendszerrel kapcsolatos tudnivalókat, és hasznos információkkal látta el a résztvevőket a jelentkezési folyamattal kapcsolatban is. Az osztályvezető úrtól Dr. Horváth Krisztina, az oktatási és tanulmányi ügyek dékánhelyettesének vette át a szót, aki az alapképzés és az osztatlan tanári képzés részleteiről tájékoztatta az érdeklődőket. Prezentációjában ismertette az ELTE Bölcsészettudományi Karának sokszínű és egyedülálló képzéskínálatát, valamint bátorította a leendő hallgatókat a különböző nemzetközi ösztöndíjpályázatok kihasználására is.

Karunk intézetei idén is számos mintaórát hirdettek meg, melyeken a középiskolás diákok testközelből is megtapasztalhatták az egyetemi órák hangulatát. A hagyományos bölcsész szakok kínálata, mint az anglisztika, a történelem és magyar mellett

bemutatkozott az újlatin nyelvek és kultúrák és a keleti nyelvek és kultúrák szinte összes szakja, de a látogatók olyan különleges képzések előadásain is részt vehettek, mint a zenekultúra, a vallástudomány, vagy a bolgár szak.

Az Indológia Tanszék az Indiai Nagykövetséggel közösen rendhagyó programokkal töltötte meg a B épület első emeletét: a szakos tájékoztatás mellett lehetőséget biztosítottak a hennafestés és a currom játék kipróbálására, és hagyományos indiai teákkal és egyéb finomságokkal várták az érdeklődőket.

Az esemény zárásaként a Könyvtár Klub adott helyet a hallgató-diák rapid-randinak, ahol az középiskolások kötetlen hangulatban beszélgethettek a Hallgatói Önkormányzat szakonként delegált tagjaival, és releváns forrásból szerezhettek információkat az őket érdeklő témákban.

Nyílt nap 2020

Nyílt nap 2020

0

/

0

0

/

0