Kazinczy-érmet nyert Karunk hallgatója, Goda Regina

A PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központ Óvó-és Tanító Tanszéke szervezésében 2015. április 24-én rendezték meg Esztergomban immár 43. alkalommal a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd Verseny országos döntőjét a felsőoktatásban tanulók részére. Az eseményen 38 diák vett részt az ország különböző felsőoktatási intézményeiből.

Az eseményt péntek reggel Dr. Gloviczky Zoltán a PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központ Intézetvezetője nyitotta meg, majd Dr. Gósy Mária, a Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd Verseny elnöke köszöntötte a résztvevőket és az őket felkészítő tanárokat. Az ünnepélyes megnyitón után a szabadon választott szövegek felolvasása következett. Ebéd után az idegen szöveg felolvasásával folytatódott a verseny. A 8 tagú zsűrinek nem volt könnyű dolga, mert idén is sok tehetséges hallgató érkezett a versenyre, akik bizonyítottak a megmérettetés során. A zsűri az eredmények kialakításánál azt is figyelembe vette, hogy a felolvasó értőn-érthetően, természetes hangon tudja a szöveget hangosítani, megszólaltatnia a közönség számára.

Az ünnepélyes eredményhirdetés során vehették át a díjazottak a Kazinczy-érmeket és a különdíjakat. Karunk hallgatója, Goda Regina megosztott második helyezésével nyert Kaziczy-érmet.

2015.04.29.