Karriernap koreai cégekkel a BTK-n

2018.12.04.
Karriernap koreai cégekkel a BTK-n
Az ELTE Bölcsészettudományi Karán első alkalommal tartották meg 2018. november 13-án a koreai Karriernapot, melynek célja, hogy aktív kapcsolatot teremtsen a Magyarországon működő koreai cégek és koreai nyelvet tanuló hallgatók közt.

A rendezvény a koreai szakos hallgatók mellett a különböző szakterületeken jártas álláskeresők számára is nyitott volt. A megjelenő cégek, így az Abco Hungary, a Bumchun Precision, a Doosan Corporation Europe/Doosan Energy Solution, a Hankook Tire Hungary, a Samsung Electronics Hungary, a Samsung SDI Hungary, a Sangjin Micron Hungary, a ShinHeung SEC EU, valamint a SungEel Hitech Hungary képviselői személyes interjúkon is találkoztak az érdeklődőkkel.

A nap folyamán a több mint száz ELTE-s hallgatón kívül több tucat külsős érdeklődő is ellátogatott a Karriernapra. Az ELTE BTK Koreai Tanszékének munkatársai és a KOTRA (Koreai Köztársaság Nagykövetségének Kereskedelmi Kirendeltsége) közreműködői Choe Kyoo-sik koreai nagykövetet is vendégül látták az eseményen. A program zárultával Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes a magyar–koreai kapcsolatok keretében kínálkozó együttműködési lehetőségekről is tárgyalt a nagykövettel.

Forrás: ELTE