Karriernap a német szak népszerűsítéséért

2023.05.02.
Karriernap a német szak népszerűsítéséért
A Német Nyelvoktató és Szakdidaktikai Tanszék a Minden Nap Németül Magazin szerkesztőségével együttműködve 2023. április 22-én, szombaton szervezte meg a Német Karriernapot. A rendezvény célja az volt, hogy a meghívott középiskolások személyes karriertörténeteken keresztül közvetlenebb kapcsolatba kerüljenek különböző, a német nyelvtudáshoz köthető szakmákkal. Rada Roberta és Márki Herta beszámolója.

Az eseményen nyolc magyar nyelven folytatott izgalmas pódiumbeszélgetést hallgathattak meg az érdeklődők olyan szakemberekkel, akiknek munkájában a német nyelvtudás fontos szerepet tölt be. A meghívott előadók bemutatták tevékenységüket, és próbálták munkájuknak azt az oldalát előtérbe helyezni, amiért érdemes azt választani.

Az egyetemen megszerzett német tudásukat a többek között műfordítóként, tolmácsként, újságíróként, televíziós szerkesztőként, konzuli munkatársként ill. egyetemi oktatóként is hasznosítják. Egy német vegyipari cég ügyvezetője német nyelvű előadásában mutatta be, milyen elvárásokat támasztanak munkatársaik felé a vállalati szektorban. Egyik munkatársa pedig személyes történetén keresztül mesélte el, hogyan tudja a saját többnyelvűségét a munkájában hasznosítani, és mi motiválta arra, hogy németül tanuljon.

Külön öröm volt számunkra, hogy a meghívott előadók közül többen az Alma Materükbe térhettek vissza, büszkén visszaemlékezve az ELTE német szakán eltöltött egyetemi éveikre. A napot Johnny Palmer előadóművész zárta, német nyelvű dalának refrénjét az egész közönség együtt énekelte.

Az eseményen közel 80-an vettek részt. Reméljük, hogy a jövőben közülük többen is az ELTE hallgatójaként fogják idegennyelv-tudásukat elmélyíteni.

Dr. Rada Roberta (Német Nyelvoktató és Szakdidaktikai Tanszék, tanszékvezető)
Dr. Márki Herta (Német Nyelvoktató és Szakdidaktikai Tanszék, egy. tanársegéd)

Német karriernap

Német karriernap

0

/

0

0

/

0