Karikatúrák a rendszerváltás éveiben

Karikatúrák a rendszerváltás éveiben
09/14

2022. szeptember 14. 17:00

online

09/14

2022. szeptember 14. 17:00 -

online


Virág Ágnes tart előadást a Budapest Metaphor Circle sorozatában.

A BMC (Budapest Metaphor Circle) a magyarországi kognitív nyelvészeket köti össze azzal a céllal, hogy létrehozza és támogassa a fogalmi metaforakutatással foglalkozó tudósok akadémiai hálózatát. A közösség havi rendszerességgel találkozókat szervez a metafora-tanulmányok területén folyó kutatásokról. A szervezők minden olyan kutatót – nyelvészt vagy más tudományterület művelőjét – szeretettel várnak, aki szeretne többet megtudni arról, hogy a nyelv, a kultúra és az elme hogyan hat egymásra, valamint hogyan formálja és teszi értelmezhetővé a világot az emberek számára.

Az új szezon első előadását Virág Ágnes, a Budapesti Corvinus Egyetem doktori hallgatója tartja Hungarian Parliamentary Arena: Co-Work of Figurative Devices in Editorial Cartoons during the Period of Transition (1989–1998) címmel.Az előadás absztrakja itt olvasható.

Az előadás Zoom felületen zajlik, a linkhez regisztrálni szükséges a budapestmetaphorcircle@gmail.com e-mail címen.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők: Kövecses Zoltán (ELTE), Benczes Réka (Corvinus), Jávor-Szelid Veronika (ELTE), Szabó Lilla Petronella (Corvinus)

További információk a BMC Facebook oldalán olvashatóak.