Kari sikerek az Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Sport Kupáján

Az ELTE sportpályáin közel 300 fő oktató és dolgozó vett részt, 17 felsőoktatási intézményből és karról a negyedik alkalommal az ELTE SPORT Kft. által 2017. április 22-én megrendezett Kupán. Idén már hat sportágban neveztek a csapatok és játékosok, a fővárosi intézmények mellett Győrből, Szombathelyről, Kecskemétről, Gödöllőről, Egerből és Miskolcról.

Kispályás labdarúgásban 15 csapat, kosárlabdában 8 csapat, teniszben 7 csapat, röplabdában 2 csapat, tollaslabdában és asztaliteniszben több mint 30 játékos nevezett. A megnyitón Gömör Iván, az ELTE Sport Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket, a Kupa fővédnökeit és védnökeit. Ezután Kiss Ádám, a MEFS elnöke és Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja köszöntötte a megjelenteket, végül Sárfalvi Péter, az EMMI Nemzeti Utánpótlás-nevelésért és Sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg a rendezvényt. A megnyitón jelen volt Pálfia Zsolt, az ELTE FDSZ elnöke, a Kupa egyik védnöke és Hunyadvári László, az ELTE Közalkalmazotti Tanács elnöke.

Az idei Kupán az ELTE rekord létszámmal vett részt, öt karról és a kancelláriáról képviselték oktatók és dolgozók egyetemünket. Az ELTE négy első helyezést hozott el a kupáról: Keresztúri Sára, az ELTE Kancellária dolgozója a női, míg Jászay László, az ELTE BTK egyetemi tanára a férfi asztaliteniszezők között diadalmaskodott, a női tollaslabdázók között Ábrám Rea, az ELTE Kancellária dolgozója, a férfi tollaslabdázók között pedig Nánay János a kancellária kabinetvezetője győztek. Kosárlabdában második lett az ELTE-Savaria Egyetemi Központ csapata, a bronzérmes ELTE TTK csapatában Scheuer Gyula kancellár is játszott, aki asztalitenisz sportágban is indult. Röplabdában második lett az ELTE-Savaria Egyetemi Központ csapata. A női asztaliteniszezők között ezüstérmes lett Szaniszló Nóra, az ELTE Rektori Kabinet színeiben. A női tollaslabdázók között ezüstérmet kapott Gaál Nóra, az ELTE Rektori Kabinet Nemzetközi Irodájának vezetője. A teniszkupán második lett az ELTE BTK csapata, az asztalitenisz kupán a férfi kategóriában pedig bronzérmet szerzett Nguyen Quang Chinh, ELTE TTK oktatója. A labdarúgás kupa női gólkirálya Tóth Enikő, az ELTE Kancellária munkatársa lett.

A rendezvény fő célkitűzése az idei évben is az volt, hogy az egyetemi-főiskolai közösségek mozogjanak, sportoljanak és kötetlen formában jobban megismerjék egymást, tapasztalatokat cseréljenek – nem csak sportszakmai értelemben.

A Kupa fővédnökei Mezey Barna, az ELTE rektora, Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Kiss Ádám, a MEFS elnöke, védnökei Pálfia Zsolt, az ELTE FDSZ elnöke és Sárfalvi Péter, az EMMI Nemzeti Utánpótlás-nevelésért és Sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára voltak. A program szakmai partnerei a MEFS és a BEFS, támogatói pedig az ELTE, az EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága és az EMMI SE voltak.


Eredmények

Forrás

A teniszkupán második lett az ELTE BTK csapata.

2017.04.26.