Jelentés a Duna túloldaláról: Felvidék

Jelentés a Duna túloldaláról: Felvidék
04/13

2016. április 13.

ELTE BTK Főép. 40.

04/13

2016. április 13. -

ELTE BTK Főép. 40.


A Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet Conflict Zone c. kihelyezett programjának „B” hetek sorozatának – A magyarok idegenben - magyarok Trianon és Európa határain belül – ötödik előadására kerül sor április 13-án, szerdán, a megszokottól eltérő helyszínen, a Karon a főépület 40-es termében.

Ez alkalommal az érdeklődőket egy kerekasztal-beszélgetés várja kétnyelvűségről, identitásokról, kultúra és politika viszonyáról


Beszélgetők: 

  • Szarka László, MTA Történettudományi Intézet, tudományos főmunkatárs - moderátor

Szarka László (1953) Klobusiczban (Szlovákia) született, a Komenský Egyetemen végzett történelem-magyar szakon 1976-ban. Jelenleg az MTA BTK Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa. Munkásságának fókusza többek közt a 19-20. századi magyar nemzetiségi politika, valamint a 20. századi magyar kisebbségtörténet.

  • Hégli Dusán, Ifjú Szívek Táncszínház, művészeti vezető

Hégli Dusan (1971) párkányi születésű, Muharay díjas koreográfus, rendező. Gyerekkorától kezdve néptáncolt, tanulmányait a pozsonyi Művészeti Egyetem koreográfus szakán, valamint a budapesti Magyar Táncművészeti Főiskola táncpedagógus szakán fejezte be. 2000-ben hozta létre az Ifjú Szívek Táncszínházat, melynek jelenleg is művészeti vezetője. 

  • Szigeti László, Kalligram könyvkiadó, igazgató

Szigeti László (1949) dunaszerdahelyi születésű író, szerkesztő, publicista, kiadó igazgató. 1992-ben alapította és azóta is igazgatója a Kalligram Könyvkiadónak, ami mind a magyar, mind pedig a közép-európai irodalmi szcéna egyik megkerülhetetlen pontjává lett. Időpont: 2016. április 13. 18:00
Helyszín: ELTE BTK Főépület 40.