IV. ABsolute

IV. ABsolute
11/26

2020. november 26.

ONLINE

11/26

2020. november 26. -

ONLINE


Alkalmazott Bölcsészet Konferencia az ELTE BTK HÖK Magyar Intézetek Képviselete szervezésében. 

A bölcsészettudományok társadalmi megítélésének egyik fő tényezője, hogy e kutatások társadalmi hasznát, értékét, alkalmazhatóságát mennyien és mennyire ismerik. A konferencia szervezőinek célja, hogy párbeszédet generáljanak a bölcsészettudományok gyakorlati hasznosíthatóságáról, társadalmi jelentőségéről, egyben lehetőséget adjanak azoknak a hallgatóknak, akiknek kutatásában e tudományok alkalmazhatósága jól érzékelhető.

Az öt szekcióban zajló konferencia során az érdeklődők előadásokat hallgathatnak meg a nyelvi udvariasságról, a fanfiction műfajáról, a 20. századi hadtörténetírásról, de a gamergeneráció esztétikai és oktatási mozgásteréről, valamint a testi fogyatékosság és a nőiség reprezentációjáról is.

A konferenciát a Tudománykommunikáció a bölcsészettudományok területén címmel kerekasztal-beszélgetés követi, ahol Keresztes Balázs, a Négy Fal Között olvasókör alapítója, Maróti Zsolt Viktor, az Újkor.hu portál szerzője, és Szabó Gergely, nyelvész, magyar- és történelemtanár, a Gluténmentes nyelvészet blog szerzője osztják meg tapasztalataikat.

Regisztráció
Teljes program

Facebook
A konferencia weboldala